> English text

Op deze pagina vind je in het kort de belangrijkste informatie over de geschiedenis van de vereniging, het bestellen van een t-shirt, informatie over wedstrijden en de totstandkoming van de teamindeling.

Snelkoppeling naar de onderwerpen:

Over de club
De vereniging is opgericht in 1951 en telt negen damesteams, spelend in de 5e, 5e, 4e, 4e, 3e, 2e, 2e,1e en promotie klasse en vijf herenteams, spelend in de 6e, 4e, 4e, 3e en promotieklasse. Daarnaast hebben we ruim 25 jeugdteams, zowel aspiranten als CMV-teams, die op verschillende niveaus spelen. “De leden van Albatros zijn dé vereniging. Met elkaar en voor elkaar zorgen ze voor een succesvolle vereniging. Zij binden en verbinden de bloeiende club. Samen zorgen ze voor gezelligheid en plezier binnen en buiten het volleybalveld. De kleinschaligheid zorgt voor een sfeer van ons-kent-ons. Een club waar je bij wil horen.”

Terug naar boven


Bestuur & contactpersonen
René van den Berg: Voorzitter
Peter Vroonhof:
 Secretaris – ledenadministratie
Thomas Modder:
Penningmeester – financiën, rekeningen betalen en contributie innen
Jan Ehrhardt: 
Vicevoorzitter – externe contacten met verenigingen/ Nevobo en halhuur
Peter Goutbeek:
Bestuurslid Jeugdzaken

May-Britt: CMV/ Jeugd contactpersoon – contact met cmv-jeugdleden
Kier: Voorzitter Technische Commissie Heren
Eveline: Voorzitter Technische Commissie Dames
Vertrouwenscontactpersoon: CĂ©cile Schlangen

> Bekijk de contactgegevens.


Sinds enkele jaren is er binnen Albatros een VertrouwensContactPersoon aangesteld. De VCP-er is er in eerste instantie voor leden die te maken hebben met seksuele intimidatie of ander ongewenst gedrag en hier met iemand over willen spreken.

Albatros staat voor een volleybalvereniging waarbij een veilig sportklimaat heerst. Dit veilige klimaat uit zich in de omgeving van het gebouw waar we sporten maar vooral ook in het gevoel van veiligheid door de cultuur binnen de vereniging. De vereniging wil een situatie scheppen waarbij sporters kunnen groeien en bloeien. Helaas komt het voor dat niet iedereen deze omgeving als prettig ervaart en kan het zijn dat sporters zich onveilig of geïntimideerd voelen.

Hoe kom je in contact, voor wie is de VCP bedoeld en wat doet de VCP precies? Lees er hier meer over.

Terug naar boven


loeki

Proef trainingen & Lid worden

Jeugd: Voordat je lid wordt, mag je drie keer vrijblijvend meetrainen als er plek is. Om lid te worden kunnen ouders/verzorgers hun kind aanmelden. Stuur hiervoor een mailtje met deze informatie naar May-Britt. Met de aanmelding van je kind ga je akkoord met de contributie en ontvang je enkele weken later het contributie verzoek van onze penningmeester.

d3
Senioren:
 Bij Albatros ben je welkom als je al volleybal ervaring hebt in competitie verband of gevorderd bent op recreantenniveau. Albatros is een vereniging die volleybal speelt op competitie niveau. Recreatieve spelers verwijzen we door naar andere verenigingen. Als je een keer mee wilt trainen, meld je dan vooraf aan via de TC Dames of de TC Heren. Op basis van je volleybal ervaring (laatst gespeelde niveau) krijg je van de TC de uitnodiging voor een bepaalde trainingsgroep. Na overleg met de trainers en coaches deelt de TC je in bij een team.

Om lid te worden kun je je aanmelden door een mailtje met deze informatie te sturen naar Peter. Met de aanmelding ga je akkoord met de contributie en ontvang je enkele weken later het contributie verzoek van onze penningmeester.

Bij Albatros vinden we het belangrijk dat alle leden op de hoogte zijn van de spelregels. We vragen leden om bij de start van het seizoen de digitale scheidsrechters toets te maken.

Terug naar bovenTrainen bij Albatros
We trainen vooral op maandag, maar ook op andere dagen in de Verheijhal en de MSO.

Terug naar boven


Wedstrijden spelen & Teamindeling

De CMV-teams spelen een aantal zaterdagen in het jaar tussen 9:30 en 13:00 uur wedstrijden. De aspiranten spelen vrijwel elke zaterdag in de Amsterdamse competitie. De meeste wedstrijden worden gespeeld in de Verheijhal.

Ook de seniorenteams spelen heel vaak in de Verheijhal. Op woensdag heeft Albatros vaak het thuisvoordeel met een thuisspeelavond. De meeste wedstrijden zijn doordeweeks van 19 tot 21 uur of van 21 tot 23 uur. Tot en met de tweede klasse wordt gespeeld in een halfjaar competitie: dat betekent dus in Ă©Ă©n jaar twee keer kans op promoveren.

De Technische Commissie gaat over de teamindeling. Coaches en trainers hebben een adviserende rol. Uitgangspunten bij het maken van de teamindeling bij de senioren:

1) De indeling vindt plaats op basis van spelniveau; van boven naar beneden.
2) Het verenigingsbelang is gericht op ontwikkeling en doorstroming van jeugdleden en ontwikkeling.

Bij de jeugdteams hebben de coaches een adviserende rol en maken de jeugdtrainers de teamindeling.

Terug naar bovenCoach bij de wedstrijd

Elk seniorenteam zorgt zelf voor een coach, de jeugdteams krijgen er Ă©Ă©n toegewezen door de Jeugdcommissie. Hiermee worden afspraken gemaakt als hoe laat je voor een wedstrijd verzamelt. Wat je afspreekt over wisselen tijdens een wedstrijd etc. De vereniging ondersteunt coaches d.m.v. het organiseren van bijeenkomsten met als hoofdthema Sportief Coachen.

Terug naar boven


Vrijwilligerstaken, Scheidsrechter & zaaldienst

Albatros is een vereniging welke draait op de actieve inzet van vrijwilligers. Wij verwachten van alle leden dat zij hun steentje bijdragen aan de vereniging. Er zijn verschillende vrijwilligerstaken te bedenken waarmee je de vereniging en jouw team kunt ondersteunen.

Elk team heeft een aantal taken te verdelen. Zo kiest het een aanvoerder die optreedt als contactpersoon (voor het bestuur, team, trainer en coach). Ook zorgt het team dat elk seizoen het aantal thuiswedstrijden wordt gefloten. EĂ©n keer per seizoen regelen de seniorenspelers zaaldienst: het ontvangen van scheidsrechters/ teams en het verwerken van de uitslagen.

Naast de teamtaken kun je je ook op andere vlakken inzetten voor de vereniging: activiteiten organiseren, coachen, training geven, een bestuursrol, etc.

Terug naar boven


Wedstrijdkleding bestellen

Hoe je de clubkleding bestelt staat op deze pagina beschreven. Qua maat is het handig om bij een teamgenoot te kijken welke maat hij/ zij heeft. Het borst en rugnummer krijg je van Jan, onze secretaris. Nog geen nummer ontvangen? Mail naar secretaris@albatros-amsterdam.nl. Jeugdleden krijgen hun nummer van May-Britt.

Terug naar boven


Contributie – hoort erbij

EĂ©n keer per seizoen int de penningmeester de contributie. Het is mogelijk om in termijnen te betalen. De bedragen zijn als volgt:

Vragen over je contributie? Mail naar de penningmeester.

Terug naar boven


Activiteiten, Beachen en Albavolley Toernooi

Gedurende het jaar vinden er diverse activiteiten plaats bij Albatros. Actieve leden en ouders van jeugdleden organiseren bijvoorbeeld de viering van Sinterklaas, het familie-toernooi, deelname aan een buitentoernooi, de CMV dag, het Jeugdkamp, mixtoernooi en de traditionele BBQ bij het einde van het seizoen .

Als het zaalseizoen voorbij is gaat het volleyballen bij Albatros gewoon door! In de zomer wordt er gespeeld in het park en op de beachvelden bij sportpark Voorland. Iedereen is welkom, we gaan door zolang het licht is. Wil je erbij zijn? Kijk hier waar en wanneer we spelen in het zand & op het gras!

In maart 2015 heeft de eerste editie van Albavolley plaatsgevonden. Met 32 teams in diverse poules werd de Verheijhal de hele middag gevolleybald en gestreden om de eer. Aansluitend ging de gezelligheid door in de kantine waar een DJ de voetjes van de vloer kreeg.

Wil je mee helpen bij de organisatie van deze activiteiten? Of heb je nieuwe leuke ideeën? Laat het ons weten aan de voorzitter: voorzitter@albatros-amsterdam.nl.

Terug naar bovenTerug naar bovenSponsorKliks, sponsor jouw sponsordoel gratis!