Passie
Bij Albatros spelen kinderen met een liefde voor volleybal, maar ook spelers die het ‚Äėgewoon heerlijk vinden om met elkaar te sporten‚Äô. Onze trainers en coaches hebben een passie voor het spel maar vinden teamgeest net zo belangrijk: winnen en verliezen, dat doen we samen. We gaan voor elke bal, leren van elke rally en tonen ook in het veld onze Amsterdamse lef.¬†We communiceren via social media, groepsapps en via onze website¬†het Clubblog over wat we doen. Met trots laten we niet ‘de’, maar onze vereniging zien.

Plezier
Van de twee trainingen in de week, wedstrijden en de activiteiten naast het veld worden we blij. Het is zo leuk om te doen… Als het klaar is, wil je dat morgen weer een volleybaldag is! We spelen vooral binnen (sep-mei), maar aan het einde van de lente, begin zomer (mei/juni) spelen we buiten beachvolleybal, voor wie wil.

Prestatie
We hebben de focus op onze eigen doelen en hebben zo telkens weer een succesbeleving. Het gaat niet alleen om winnen en verliezen, maar ook over de strijd die je hiervoor levert als individueel voor het team, samen met het team.

Progressie
Elke week willen spelers, trainers, coaches en kaderleden beter worden. We investeren in de spelers, maar net zo hard in onze begeleiders. Onze vooral jonge jeugdtrainers leiden we zelf intensief op via onze online videotool ALBAtrainer, clinics en 1 op 1 begeleiding. Onze spelers trainen we zo gamelike mogelijk, zoals het in een wedstrijd ook voorkomt: met een net en met veel balcontacten. We trainen alle bewegingen zoals kruipen, rollen, duiken, rennen, tijgeren, vangen/ gooien en natuurlijk de volleybaltechnieken. Waarbij we ook aandacht hebben voor balbaanherkenning en het spel lezen. Dat doen we zoveel mogelijk in aparte jongens en meisjesteams, waarbij een kind op het eigen niveau kan spelen. We trainen technieken individueel, maar we leren onze volleyballers ook samen spelen met verschillende teamgenoten.

Proberen
We laten duidelijk zien waarvoor we staan en gaan hier ook echt voor. We zijn open en eerlijk. De volgende stap zetten, dat begint bij onszelf. We blijven evalueren, volgen ontwikkelingen en durven ook om nieuwe dingen uit te proberen. Zo speelden onze CMV-teams als één van de eerste verenigingen in Amsterdam met drie in plaats van vier spelers. Onze trainingsmethodes blijven we aanscherpen, door op zoek te blijven naar verbetering.


SponsorKliks, sponsor jouw sponsordoel gratis!