na-sa-d1
Waar twee jaar geleden Mila de eerste invalbeurt in Dames 1 voor haar rekening nam, was het dit weekend de beurt aan twee andere talenten uit onze jeugd. Nathalie en Sarah hadden de schone taak om Sevgi en Kristel te vervangen.

Op de maandag voorafgaand aan de wedstrijd maakten beide speelsters al indruk op de training. Na de wedstrijd van vrijdag jl. wist iedereen het zeker: wat een talenten. De eerste set zaten beide speelsters op de bank. Die ging verloren omdat het erg wennen was aan de belijning in de zaal en de focus op het spel ontbrak.

Debuut
In de daarop volgende sets debuteerden een 15 jarige en een 16 jarige op het hoogste damesniveau dat de vereniging telt. In Nieuw-Vennep werd VHZ drie sets kansloos gelaten, mede door fantastische blocks van de middenspeelsters en uitstekend verdedigend werk. De rallypass kwam weer goed en aan het net domineerden de vogels.

Positief coachen
Een compliment voor de dames uit het eerste team dat ze de jeugdspeelsters continu positief bleven coachen en het voortouw namen. Nathalie was een plaag voor de VHZ verdediging en Sarah toonde haar verfijnde passtechniek. Het blijft voor Dames 1 een probleem om vier sets op rij geconcentreerd te spelen, maar het goede nieuws is dat de selectie in de breedte aan het groeien is. Met dank aan de jeugd.