cropped-J.jpg
Meestal gebruik ik de zaterdagochtend om tempo doeloe de week te verteren. Totdat ik dit jaar besloot eens om bij de allerjongsten verenigingsleden te gaan kijken, mede omdat mijn dochter daar coach en trainer is. Ik was meteen verkocht.

Wat een spelplezier. Mica loopt niet door het veld, maar huppelt 2 uur lang. De meisjes van Albatros 15 yellen uitgelaten na elk punt. Phoebe traint onbekommerd mee met de C jeugd en Nicky wordt – denk ik – net zo goed als haar grote zus Anna. Phaedra laat zien welk geweldig talent in haar schuil gaat. Iedereen luistert naar de coach (zelfs de ouders). En de spanning is in elke wedstrijd te snijden. Hier zien we pure sport emotie.

De Nevobo heeft last van de Amerikaanse management ziekte. Alles moet gemanaged worden en daarvoor is een strakke administratie noodzakelijk. Met de oriëntatie van de Nevobo op haar administratieve taken, verdwijnt langzaamaan de focus op de kennishoudersfunctie. Hoe leer je iets aan? Welke leerlijn volg je? Hoe organiseer je betrokkenheid? Hoeveel (assistent) trainers heb je eigenlijk nodig? Voor de vereniging Taurus uit Houten (120 CMV leden, 150 aspiranten en 200+ senioren) aanleiding om de kennis over het CMV volleybal in een expertisecentrum te beleggen. Zij organiseren netwerkbijeenkomsten voor clubs uit de regio om ervaringen te delen.

Afgelopen zondag bezochten Rik en ondergetekende de eerste van deze kennissessies. Goed voor het netwerk, en goed om eens te horen hoe andere verenigingen het CMV volleybal aanpakken. Het was een leuke bijeenkomst, zeker voor herhaling vatbaar. Volgende keer gaan we met een wat grotere delegatie. Naast het kijken naar hun trainingen voor kinderen tussen de 5 (sic!) en 12 jaar, spraken we ook andere clubs en concludeerden dat we bij Albatros goed bezig zijn. De aandacht is er, de kennis is aanwezig, de begeleiding – trainers, coaches, vertrouwenspersoon – is fantastisch. Neemt niet weg dat extra hulp altijd welkom is en de continuïteit van dit alles geborgd moet zijn. In de vorm van geld, expertise, begeleiding van extra activiteiten en professionele uitstraling, kunnen we best nog wat mensen gebruiken. Dus meld je aan, kijk wat jij kan doen voor de jeugd en wordt deelgenoot van de volleybalacademie Albatros.

Mij kun je dit seizoen op CMV zaterdagen in de Verheijhal vinden.
René