Wat voor mens is de volleyballer?

Journalisten hebben geen verstand van cijfers. Met deze opmerking is ons achterhoofd presenteren we het volgende verslag: Het gemiddelde in Nederland is geĆÆndexeerd op 100, let dus op de cijfertjes. De volleyballer is vaak een postidealist (166) die zichzelf wil ontplooien, stelling neemt tegen sociaal onrecht en opkomt voor het milieu. Herkent u zich hier niet in?

Grote kans dat je dan een traditionele (127) sporter bent die goed op zijn ballen let: moralistische, plichtsgetrouwe en op de status-quo gerichte burgerij die vasthoudt aan tradities en materiƫle bezittingen. Tot slot nog een andere soort speler die ook vaak voorkomt: De postmoderne hedonist (110), een pionier van de beleveniscultuur, waarin experiment en het breken met morele en sociale conventies doelen op zichzelf zijn geworden.

Vergelijking
Ha! Jaja, we weten hoe je in elkaar zit, naja, ongeveer dan. Ter vergelijking: Een moutainbaiker scoort Postmaterialist: 108, Traditonele burgerij: 39 (!), postmoderne hedonisten: 107. Kortom, schokkend veel traditionele mensen die volleyballen, daar doen die fietsers niet aan, ook veel postidealisten die volleyen. Dat zijn nog eens mensen! Met dank aan NOC*NSF voor het onderzoek. Nu weten we tegen wat voor soort mensen we vaak spelen! Roept u maar: in welke groep pas jij?

Volgende keer: Waarom volleybalt de mens?


SponsorKliks, sponsor jouw sponsordoel gratis!


  1. Rik

    8 mei 2008 at 18:48

    Mwha, postidealist dan maar misschien voor mij. Alhoewel, natuur, milieu? Ik neem stelling tegen alles en iedereen, tralalalaaa.

Geef een antwoord

E-mailadres wordt niet gepubliceerd

*