Herenteams: top of flop


Heren 3 kan de vierde klasse al bijna ruiken. Kier schrijft dat het team voor promotie gaat. “Na de 4-0 overwinning op Syzygy van dinsdagavond, staat H3 op een mooie tweede plaats met 5 punten voorsprong op de belangrijkste concurrent: Zeeslag. Daar spelen we onze laatste twee wedstrijden tegen…” Heren 4 staat ook op de tweede plaats. Het is nog even afwachten of dat directe promotiekansen biedt, of niet. Eigenlijk staat alleen Heren 2 in de gevarenzone: het team staat 5e, wat directe degradatie zou kunnen inhouden. Het team kan zich nog omhoog spelen. Heren 1 staat twee punten los van de nummer 2 en speelt nog tegen VCW, nummer laatst. Vermoedelijk wordt het kampioenschap beslist op 9 december in Diemen tegen nummer 2: Smashing. Jawel, Heren 1 voor de eerste plek. Niets geen eeuwige tweede.


SponsorKliks, sponsor jouw sponsordoel gratis!


 1. Hoe ziet de P/D regeling er eigenlijk uit voor onze heren teams?

  • Albatros Clubblog

   22 november 2010 at 14:14

   Heren 4: promoveert als tweede in de poule wellicht naar de vijfde klasse. “Afhankelijk van de teamopgave voor de voorjaarscompetitie wordt de promotiegrens in de 6e klasse nog verder uitgebreid”
   Heren 3: blijft vermoedelijk tweede en mag dan p/d spelen.
   Heren 2: moet de onderste twee plekken vermijden, want die degraderen direct!
   Heren 1: mag bij kampioenschap aan het einde van volgend seizoen p/d spelen. Als het team tweede wordt en Smashing wordt twee keer kampioen en Albatros weer tweede, dan mogen ze ook p/d’n.

   Zie ook: PD Schema speelkern Amsterdam 2010

   • Dat zinnetje over de promotiegrens in de 6e klasse slaat wellicht alleen op de Damescompetitie. Bij de Heren kun je niet uitbreiden, omdat de nummers 2 niet in een pouletje tegen elkaar spelen om te bepalen wie dan als eerste in aanmerking komt voor promotie. Bij de Dames kun je gewoon nr 3 uit die ene poule laten promoveren.

    Als H1 nu kampioen wordt moeten ze overigens in het voorjaar nog wel minimaal 4e worden. Anders verspelen ze die promotie- of p/d-plek alsnog.

   • Overigens: als H1 2 keer kampioen wordt promoveren ze direct. Zonde van de contributie om geen p/d te spelen, maar wel de harde werkelijkheid.

Geef een antwoord

E-mailadres wordt niet gepubliceerd

*