Na een wat slopend voorgaand seizoen ging JB1 vandaag toch eindelijk ook weer volleyballen in de competitie. Na lang niet echt te hebben gespeeld door corona had JB1 er weer zin in. Na de nieuwe coach Jesse ontmoet te hebben en snel wat dingetjes door te hebben genomen kon de eerste wedstrijd van het seizoen van start.

De eerste set begonnen de jonge heren al goed. Met een stevige service druk en een goede aanval maakten de jongens een mooie start in het nieuwe seizoen. Hier en daar was het eerst nog even wat wennen, maar na wat aanwijzingen van Yao en Renze, mede over de positionering, kwam het allemaal al een beetje op gang en werd de set overwonnen met een stand van 25-18 in het voordeel van Albatros.

Na een mooie start konden we kijken naar verbeteren punten. Alhoewel de jongens al heel goed speelden en het niveauverschil tussen beide teams wel duidelijk was, was dit geen reden om het wat rustiger aan te doen. Er zit veel potentie in de aanval wanneer de eerste paas en de set allebei goed gaan en dat is ook duidelijk te merken. Ook aan het net werd er goed verdedigd en waren de mannen over het algemeen erg dominant. Helaas kregen de mannen door hun goede service druk niet heel veel de kans om aanvallend te schitteren en maakten ze de set snel af met een 25-9 eindstand, maar met veel lust naar meer.

In de derde set kregen de jonge Albatrossers toch wat meer weerstand van Alvoco. Hier een daar een paar services in het net en daarmee werden ze toch wat meer gewezen op het opvangen van de service van Alvoco JB1. De concentratie was er gelukkig nog wel en na een tijdje kwamen ze weer op gang. Verdedigend stonden de heren goed klaar voor de aanval en werd de bal ook altijd (op soms wonderbaarlijke/miraculeuze wijze) terug over het net gespeeld. Met een paar mooie smashes op het midden en de vleugels wist JB1 zich toch nog naar de overwinning te smashen en won ook de derde set met 25-21.

De overwinning was al binnen, maar er viel zeker nog wel wat te behalen. De goede service druk was nu wel al bekend, maar coach Jesse wilde toch nog wat meer mooie aanvallen zien en dat betekende dus dat de focus op een goede pass lag. Met een aantal goede passes en sets wisten de mannen aanvallend goed te schitteren. Met hier en daar ook een paar mooie reddingen en een ijzersterk blok mocht JB1 zich de grote winnaar noemen en sloten ze de set af met 25-11.

Met een 4-0 overwinning op zak begint JB1 aan een mooi nieuw seizoen met mooie nieuwe kansen en een mooie uitzicht op de eerste plaats dit seizoen!