MA4 had een wild idee: als teamuitje hadden zij zin in een dropping. En dat kun je natuurlijk niet voor jezelf uitzetten. Dus gingen de ouders enthousiast aan de slag.

De teamleden moesten hun mobiele telefoons inleveren en werden geblinddoekt -en met mondkapje- in enkele auto’s gezet. Na een ritje van een kwartier werden zij geblinddoekt verder geleid aan een touw en in een natuurgebied midden tussen de schapen achtergelaten. Met niets anders dan een ‘survivaltas’ waarin zij enkele enveloppen, albatrosvoer, een verrekijker, een kompas en zaklampen vonden. Hun einddoel had een cryptische omschrijving: vlieg naar je nest, het vogelhuis.

In de genummerde enveloppen vonden zij enkele foto’s en hints als: ‘vogels vliegen naar het zuiden’, ‘hoogvliegers gaan bovenover’, ‘waggel in ganzenpas’, ‘albatrossen houden van schelpdieren’ en ‘neem een duikvlucht’. Met behulp van het kompas vonden zij zo hun weg langs weiland en waterkant, over een brug, een schelpenpad en onder een viaduct door.

Ruim anderhalf uur later kwamen zij heelhuids aan bij restaurant ‘House of Bird’. Waar op de vide vol vogels heerlijke flamkuchen en drankjes voor hen klaar stonden. Na nog een uurtje gezelligheid werden zij met de auto weer naar de sporthal teruggebracht.