marikentoernooi
Wat doe je als het zaalseizoen afgelopen is? Juist! Je speelt in de buitenlucht. Daarom ging een groepje Albatrossers weer deelnemen aan het Marikentoernooi in Nijmegen. De mannen vertrokken al op vrijdagavond. De tenten waren snel opgezet en het weekeinde kon met een beachfeestje bij het Wylerbergermeer beginnen. 

Zaterdagochtend arriveerde dan ook de rest van het team. Bij mooi volleybalweer speelden wij 6 tegen 6 op gras – op een gelijkspel na werden alle tegenstanders verslagen en na afloop van alle wedstrijden gebeurde iets unieks: er waren 2 teams gelijk in gewonnen sets en punten. Ook na 2 keer tellen bleef dat zo en omdat er geen tijd voor een beslissende wedstrijd was, besloot de organisatie, dat er een gedeelde 1e plaats moest komen. Dus 3 flessen Prosecco voor Albatros.

Pubquiz
Na een heerlijke BBQ werd de populaire pubquiz gespeeld en ook daar was Albatros (met dank aan Robbie) goed bezig: als winnaar van de categorie muziek staat een tegoedbon voor een avondje beachvolleyballen in Nijmegen op onze naam. De avond werd afgerond met een leuk feestje.

Op zondagochtend was iedereen op tijd wakker om van een lekker ontbijt te genieten. Helaas viel het weer nu wat tegen. Na een mooi begin voor Albatros – 2 gewonnen wedstrijden – kwam de regen, zodat de wedstrijden op gras gestopt moesten worden. Maar na een uitgebreide lunchpauze kwam gelukkig de zon weer te voorschijn.

Zand
Tijd om verder op zand te spelen voordat de tenten afgebroken werden. Volgends traditie werd het weekeinde afgesloten met een bezoek aan het restaurant met de gouden M voordat iedereen moe maar blij naar huis ging. Volgend jaar is de 40e editie van het Marikentoernooi en Albatros is er zeker weer bij – maar dan wel met gras en beach teams – 17 tot en met 19 juni 2016: zet het alvast in je agenda.
‘Het Prosecco team’