h5
Bij de derde wedstrijd van het seizoen moesten de mannen van Heren 5 al direct voor de tweede keer aantreden tegen de toch behoorlijk wat jongere honden van KVA Heren 7. Omdat de eerste ontmoeting in een redelijk probleemloze 3-1 overwinning voor de Albatrossers was geëindigd (puntentotaal 92-75), werd ook deze confrontatie met vertrouwen tegemoet gezien. De eerste barst daarin ontstond door de mail van Jan, waaruit bleek, dat het team was gereduceerd tot een minimaal zestal.

Daarbij kwam de uiteindelijke completering door Cor, normaal gesproken trainer, coach en opzwepende animator van de stramme mannen. Cor’s laatste officiële volleybalkunstje dateerde van ver in de vorige eeuw, dus hoe zou hij zich houden onder de zware druk van het moeten? Gelukkig wist hij zich verzekerd van de steun van een uitgelezen mix van jeugd, kracht en ervaring in de personen van Jan, Daniël, Gada, André en Gerard.

Druppel
De eerste twee sets lieten een gedreven spelend Heren 5 zien, die met 25-20 en 25-23 aan het langste eind trokken. Helaas had Gerard die laatste set niet zonder kleerscheuren doorstaan. Eerst verdraaide hij zijn knie bij een ultieme, maar wel succesvolle, poging de bal over het net te krijgen om kort daarop door z’n enkel te gaan. Dat was de spreekwoordelijke druppel, die maakte dat Heren 5 het restant van de klus als vijftal zou moeten klaren.

De vijf
Met een geweldige servicedruk van o.a. Gada en André, subtiele prikballetjes van Daniël, verfijnde sets van Jan en geniepig slimme steekballen van Cor, haalden de VIJF het beste in zich naar boven en wonnen ook de twee volgende sets met -22 en -18.

Complimenten, mannen!!! Er groeit en bloeit weer iets moois in het meest seniore Albatros-team.