“Let’s start! Come on guys! Let’s go!” De groep van 36 volleyballers verzamelt op het middelste van de drie velden in de Blauwwithal. Spelers van de zes teams worden omgeroepen, af en toe wordt hulp gevraagd bij het uitspreken van een naam. Als de teams bekend zijn, wordt er onderling nog wat gewisseld, waarna er drie uur lang tegen elkaar wordt gespeeld. Het is een mixtoernooi, maar dan met leden van verschillende clubs en dat elke week.

Of je meedoet kun je elke keer opnieuw bepalen, je moet wel op tijd zijn met je naam toevoegen aan de lijst in whatsapp. Het is dan afwachten hoeveel teams er op de been kunnen worden gebracht. Dat varieert van vier, zes tot wel acht teams. De prijs verandert daardoor ook, van 2 tot 5 euro per keer.

75 leden
Albatros is met de Spuyt hoofdleverancier maar ook clubs als VVA, Armixtos, US en zelfs Spaarnestad zijn hier vertegenwoordigd. De appgroep bestaat uit 75 leden die op verschillende niveaus volleyballen, van de Amsterdamse competitie tot aan de tweede divisie. Een enkeling is gestopt met competitie spelen, maar ze beheersen het balgevoel allemaal nog prima.

Beachgroep
Via de website meetup.com startte ooit een groep op de zondag. Albatros hield daar zelfs twee nieuwe seniorenteams aan over, na een kennismaking op het ALBAvolleytoernooi. De zondaggroep maakte een zaterdag appgroep aan met de betere spelers. Waaruit nog een beachvolleybalgroep volgde met wedstrijden bij de VU, Sciencepark en zelfs op Zandvoort.

Toen de competitie was afgesloten bleek ook de woensdag een prima dag te zijn. Eerst vulde de Van Hogendorphal zich met de mooie mix aan spelers. Door de zomerstop werd er verhuisd naar de Blauwwithal.

Als de zomer voorbij is en de meeste weer competitie gaan spelen, zal het aantal teams vermoedelijk dalen. De appgroep ‘Volley Saturday’ wordt dan weer actief, zo is de verwachting, waar het nu vooral ‘Tuesday’ is. Nog even, want de competitie begint weer bijna.