Sport maakt oud, zo hebben onderzoekers van het Londense King’s College uitgemaakt. Ze hebben dat opgemaakt uit onderzoek naar de lengte van DNA-‘uitlopers’ bij 2400 tweelingen (waarvan 180 eeneiig). De lengte van die ‘uitlopers’ is een maat voor de veroudering. Hoe korter hoe ouder en hoe groter de kans op defecten, zeg maar.

Actieve sporters onder de tweelingen bleken aanzienlijke langere ‘uitlopers’ te hebben dan hun passieve tweelingbroers of -zusters. Daar kon wel een verschil van tien jaar tussen zitten. Hoe ze dat weten moet je mij niet vragen, maar zo meldt het bericht dat.
Nou heb ik geen tweelingbroer, dus ik heb geen vergelijkingsmateriaal. Maar met mijn uiterst actieve sportcarrière moet ik makkelijk de 120 halen. De vraag is natuurlijk of ik dat wil en meer nog of de mannen van Heren 1 voor het leven opgescheept wil worden met een maar moeizaam verouderende kootsj. Lijkt me wel een leuk berichtje in de krant: Arno Schrauwers (104) gaat zijn 80ste seizoen als kootsj in… En daar dan een plaatje naast van een stel 90-jarige vollieballers & de Johan Heesters van het volliebal. Ajaj.

Arno Schrauwers

Eerdere Knallende Ballen.