Veel klachten rond dubbel lidmaatschap


Bij de Nevobo zijn het afgelopen seizoen veel klachten binnen gekomen over spelers die uitkomen bij twee verschillende verenigingen. Zo is het mogelijk dat promotieklasse spelers het opnemen tegen vierde klasse teams. De arbitrage-commissie van de bond kijkt nu heel kritisch naar de regelgeving. “Verwacht wordt dat de spelregel nog deze maand wordt aangepast. Uit de klachten die we hebben gehad blijkt dat er een onwensbare situatie is ontstaan. Het is goed mogelijk dat begin volgende maand er een nieuwe versie ligt van het Handboek Regio West Competitie, waarin staat dat het dubbel lidmaatschap niet meer mogelijk is.”


SponsorKliks, sponsor jouw sponsordoel gratis!


 1. bullshit, met moet gewoon naar de aanvraag kijken en om welke teams het gaat, ik speel zelf in de 1e en 2e klasse, dat is verder geen punt.

  ik ken inderdaad de voorbeelde van promotieklasse en 4e klasse…
  maar die aanvragen worden individueel nagekeken, dus misschien iets meer aandacht voor de aanvraag zelf, ipv de hele regeling op te schorten…

  wel raar dat alleen de mensen zeiken die verliezen… toch… losers…

  • Nou Bram, dat is wel erg cru. Een klasse verschil maakt inderdaad niet zoveel uit, maar het gaat toch wel erg naar competitievervalsing rieken als – zoals in het voorbeeld – een vierdeklasseteam ineens een aantal promotieklassers opstelt.

   • Patrick (die cavia)

    11 maart 2011 at 14:52

    Dat zou zeker zo zijn. Gelukkig is het enige voorbeeld wat ik ken één speler (die inderdaad een andere functie vervult dan in het promotieklasse-team)

    Iets anders kan natuurlijk écht niet!

    • Alsof wij (als 6e klasseteam) zo blij zijn met een tegenstander met 5 zeevarende 4de klasse cavia’s …

     • Patrick (die cavia)

      11 maart 2011 at 15:08

      Is het niet meer een probleem dat een nieuw team altijd onderaan moet beginnen? Ik denk dat dit een ander (of misschien minimaal overlappend) probleem is.

      Daar zal je in de 6e klasse vaker last van hebben, zoals Remon hieronder al aan heeft gegeven.

  • Er valt niets te beoordelen aan zo’n aanvraag. Als er een verzoek wordt ingediend heeft het Regiobestuur geen gronden om dat verzoek af te wijzen.

   • Dat is precies wat de NeVoBo verkeerd heeft gedaan: de mogelijkheid is ingevoerd zonder te definiëren wat geldige of ongeldige redenen zijn. Zelf ben ik er blij mee, want ik haal als aanvaller niet het niveau waarop ik speel als spelverdeler. Met een dubbel lidmaatschap kan ik het toch allebei doen zonder me vast te spelen.

    Ook als die mogelijkheid geschrapt wordt, voorkom je niet dat mensen veel lager spelen dan ze aankunnen. Nieuwe teams moeten onderaan beginnen. De regelgeving over de overdracht van speelrecht, die daarvoor een oplossing zou moeten bieden, is onzorgvuldig verwoord. Sterker nog, de betreffende richtlijn die momenteel misbruikt wordt om overdracht te dwarsbomen, is in strijd met het wedstrijdreglement. Laat de arbitrage commissie daar eens kritisch naar kijken. Ik wil ze wel helpen.

 2. Gelukkig, nu kon het echt niet.
  Sommige teams speelde gewoon veels te laag, waardoor de wedstrijd tegen hen, onmogelijk was om te winnen.

Geef een antwoord

E-mailadres wordt niet gepubliceerd

*