valamos
De nieuwe naam van Volleyburg en Zeeslag is afgelopen week bekend geworden: VOLAMOS. Wat staat voor Volleybal Amsterdam Oost. Vijf redenen waarom de vereniging alsnog gaat kiezen voor een andere naam:

1) De club is niet Spaans
Volamos betekent vliegen in het Spaans. De vereniging heeft niets met Spanje, dus waarom dan toch een Spaanse naam? Dat is onlogisch.

2) De naam lijkt te veel op andere clubs
De betekenis van Volamos is dus vliegen en laat nou net Albatrossen vliegen. Dat blijven wij graag als enige doen. Daarnaast lijkt de naam ook te veel op Albatros en Armixtos. Os, os en os.

3) De afkorting klopt niet
Als je Volleybal Amsterdam Oost afkort, dan krijg je VoAmOo, of VolAmsOos. De naam Volamos is gezocht en daardoor niet meer leuk. Volleybal Amsterdam Oost, hou toch op.

4) De vereniging is Amsterdam Oost helemaal niet
Hooguit Zeeburg of IJburg, maar de club heeft het recht niet om heel Oost te claimen. Ja, we stellen ook vragen bij de naam van VVAmsterdam. Oost is al van US, US Jeugd, Netzo, UvO en Albatros. Oost is niet te claimen door twee clubs.

5) Orka was een veel leukere naam, of Zeeburg
Het dier dat Albatrossen eet, Orka, was een veel leukere naam. Of gewoon Zeeburg, Zeeburgereiland, Eiland. Of Zeeburgia zoals de voetbalclub. Iemand binnen die club moet toch wel een leukere naam kunnen bedenken, iemand?