oefenbord
‘Hou je armen zoals een plankje’, is een veel gehoorde zin tijdens de training van kinderen. Bij Mikasa moeten ze gedacht hebben: we geven de kinderen een oefenbord! Werkt zo’n plankje goed? Na enkele trainingen bij volleybalvereniging Albatros is het antwoord: Ja! Waarom?

1) Het is makkelijker
Het oefenbord is groter dan de onderarmen van kinderen. Dat betekent dat er een groter gebied is waarmee de bal kan worden gespeeld. Hierdoor is het gemakkelijker om een goede pass te geven. Ideaal om ook bij beginnende spelers succesbeleving te creëren! Daarnaast is het een goede manier om volleyballers te leren om de armen te strekken bij het passen van de bal. Ook is meteen duidelijk waar de bal geraakt moet worden.

2) Het is pijnloos
Al die ballen op je armen, dat kan gevoelig zijn. Hoort er misschien een beetje bij en het is ook wennen, maar met dit bord is passen pijnloos! Zeker voor jonge kinderen erg prettig.

3) Het maakt nieuwsgierig
“Wat is dat? Mag ik daar ook mee spelen?” Hoe geweldig is het als kinderen iets nieuws zien en er mee willen spelen! Het gebruik van een oefenbord heeft dat effect op spelers. Het is geweldig als kinderen uit zichzelf aan de slag willen met een oefening omdat het bijzonder is. Ook na enkele trainingen bleef het plankje gewild om mee te spelen.

4) ‘Het is wel een beetje gek’
Onder de eerste reacties was ook wel de opmerking van een meisje van tien jaar: “Het is wel een beetje gek!” En dat is het ook wel. Je zit vast aan een bord. Wat als nadeel heeft dat bewegen met losse armen niet meer mogelijk is als je beide armen vastmaakt. Wat ook kan, is maar één arm vastmaken, maar snel lopen met een plankje aan één arm is niet ideaal. Om het spelen zelf te oefenen is het wel perfect door de succesbeleving, het pijnloos kunnen spelen en enthousiasme van de spelers. Niet alleen bij jonge spelers, maar voor alle beginnende volleyballers!

Ook een oefenbord bestellen? Kijk dan hier.