Dit bericht bekijken op Instagram

 

Dames 2 is kampioen! Het team promoveert naar de tweede klasse! #meeropdesite #albatrots #albavolley

Een bericht gedeeld door Albatros Amsterdam Volleybal (@albavolley) op

Vrijdagavond op onze eigen trainingsavond is Dames 2 kampioen geworden in de derde klasse. Twee sets waren er nodig om het kampioenschap te verzilveren maar het werden er vier. Het werd een prachtige avond. Het allerbelangrijkste was de terugkeer van onze eigen Luka. Hartverwarmend om haar weer te zien. Nog niet in staat om te spelen maar wel als supporter op de tribune.

Door de afwezigheid van rots in de branding Pau, een geblesseerde Sarah en ons Italiaanse servicekanon Stefania, die haar familie ontving – en iedereen weet hoe belangrijk familie is in Italie – moesten we een beroep doen op de speelsters van MA1. Lara had natuurlijk al breeduit haar sporen verdiend bij de senioren en was wederom ongrijpbaar voor de blokkering.

Debuut
Voor Anna was het de eerste invulbeurt in een seniorenteam. Iedereen die Anna ziet spelen kan niet anders dan daarvan genieten. Supersnel, behendig en technisch nagenoeg perfect is het een lust voor het oog om naar te kijken. Maar de absolute ster van de avond was Lauren. Haar sprongservice was fantastisch. En zeven of acht keer een aanvalster vrij voor het net zetten, is ronduit geniaal. De combinaties die ze opzette met Nora bracht het meegereisde publiek op de banken.

De speelsters van Dames 2 kwamen, zagen en genoten van de wedstrijd en de harmonie waarin het team zich gaandeweg ontwikkelde. Tanja zorgde voor rust, Nora floreerde met name aanvallend, Sandra coachte het team waar nodig, Inge organiseerde zoals al het hele seizoen de passing en Eline werkte zich drie slagen in de rondte. En Luka kwam en zag dat het goed was.