Dames-2-Duco
De geschiedenis van Duco, die omgeven is door kampioenschappen bij Heren 1, 2 en 3 gaat nu verder met Dames 2. Het team kan de champagne alvast koud zetten. Vier teams liggen uit de beker, alleen Dames 2 mag woensdag nog strijden voor een plek in de finale. Het team wist de enige wedstrijd donderdag met gemak te winnen van Armixtos. Het Groene Leger liep al snel tegen een 2-0 verlies aan. Hoe het Duco-effect de afgelopen jaren steeds verder groeide: 

Zomer 2010 РHij lacht, beweegt rustig met zijn handen en vertelt tijdens het Oosterparkvolleybal dat hij graag mee wil spelen. Een onbekende is hij niet, zo meldt Duco: hij is de vader van één van onze jeugdspeelsters. Bovendien heeft hij vroeger in het veld gestaan als spelverdeler.

September 2010 –¬†Als vervanger van Brian gaat Duco aan de slag als spelverdeler van Heren 1. “Dat is wel erg ambitieus”, horen we hem nog zeggen. De mannen winnen van WASVU en het Duco-effect is geboren. Wat nou ambitieus.

December 2010 – Het kampioenschap van Heren 1 is een feit. Opmerkelijk, want nu mag het team de naam eeuwige tweede inleveren. Tegenstander Smashing’72 verloor het hele seizoen geen enkele wedstrijd thuis, behalve dan de kampioenswedstrijd tegen Albatros met natuurlijk Duco.


Mei 2011 – Duco speelt bij Heren 2. Een team dat altijd promoveerde in de beginjaren, maar nooit kampioen wist te worden. Tijd voor het Duco-effect, dat kan niet alleen voor Heren 1 bewaard blijven, zo moet de gedachte zijn geweest. En jawel, met Duco op het toneel gebeurde het. Hij vroeg zichzelf nog wel hardop af ‘waarom‘, maar dat wist iedereen toen al. Heren 2 wordt voor het eerst in de huidige samenstelling kampioen, met als toevoeging dus Duco.

Oktober 2011 –¬†Een wedstrijd van het nieuwe ¬†Heren 3, een combinatie tussen jong talent en oudere routine. Ook hier een 3-1 winst met Duco in het veld, die overigens dan nog altijd geldt als jong, geroutineerd talent.

December 2012 –¬†Een sms uit Amstelveen meldt het feestelijke nieuws dat Heren 3 de titel heeft gepakt. Het effect gaat maar door en door.

April 2013 – Duco ontkurkt de champagne als coach van Heren 1. Het team wordt kampioen en promoveert later naar de eerste klasse. Dat gebeurde de afgelopen 14 jaar niet. Ook als coach kan Duco het.

Januari 2014 – Heren 3 bekert door, tegen de opzet van het toernooi in, met een geblesseerde Duco als coach. Ook op de bank bij Dames 2 scoort Duco. Het is een mooi jaar, het jaar van Johan Cruijff? Nee, 2014 is van Duco, nu al. Het zal niet lang meer duren voordat het Nederlandsteam Duco vraagt of een buitenlandse club hem haalt. Tot die tijd koesteren we Duco. De rust die hij brengt in een veld, is geweldig.