h3
De strijd om de beker gaat nog even door voor Heren 3 en Dames 5. Beide teams wisten de eerste wedstrijd tegen de studentenclub uit Amstelveen te winnen. SVU ging er twee keer af met 2-0. Voor Dames 5 verplaatste het toernooi zich daarmee meteen al naar dag twee, nadat eerst nog een wedstrijd werd gefloten. Voor Heren 3 was een combinatieteam van Syzygy 1 en 2 eerst nog de tegenstander, ook dat eindigde in een klinkende overwinning.

Talenten – jong en oud
Mede door de inzet van de twee jonge knapen Levi en Jesse wist Heren 3 zich tegen Syzygy te onderscheiden. Levi met geweldige smashes en Jesse met een killer van een service-serie. Ook de switch van buiten naar midden ging voor Remco moeiteloos en gespaard met keiharde smashes. Daniel liet zien dat je ook op je oudere dag nog de bal perfect in de hoek kunt beuken. Chris bewees ook als spelverdeler punten te kunnen maken in de blokkering, met de service en met doortik ballen.

Mooiste van de avond
De mooiste set-up kwam van Arjen vanuit het achterveld met slechts één arm, het resulteerde in een steek op midden die Kier met een schitterende molenwiek-smash keihard op de grond beukte. Jawel, de geblesseerde Duco heeft het ook als coach weer goed voor elkaar.

Tweede teams
Donderdag komen ook nog Dames 2 en Heren 2 in actie. Alleen Heren 4 moest zijn meerdere erkennen in US na een spannende eerste set. Het bleef echter verder stil op Twitter (edit: ze zijn wakker!), KVA liet wel pas in de derde set zien dat het echt beter was dan de studenten van de Amstelcampus.

Opzet toernooi
Het idee is dat elke team een wedstrijd wint en daarna tegen een team uit een hogere klasse speelt en dus vermoedelijk afvalt. Doordat het winnende team een scheidsrechter moet leveren, is het ook vaak een mooie gelegenheid om de wedstrijd eens van een hoger perspectief te zien: de scheidsrechtersstoel. Een onbekend terrein voor velen, zo blijkt dan. Iets wat overigens prima is, zonder er verder een waarde oordeel aan te hangen.

Aantal teams
Het aantal teams dat meestrijdt om de beker is gelijk gebleven met vorig jaar. Wel zijn er nu iets minder damesteams en weer iets meer herenteams dan in 2013. Het aantal was ook in 2012 soortgelijk. Helaas was Albatros te laat met het opgeven van nog een damesteam.

Kanttekening
Het schema liep niet helemaal soepel voor VVA. Gelukkig waren daar de Cavia’s om ze warm te spelen en wist onze scheidsrechter Jan de uitloop te beperken tot slechts twaalf minuten. Al met al dus een erg mooie volleybalavond en een prima mogelijkheid om de oliebollen eraf te spelen.