Zeven speelsters van Jeugd 1 zijn het afgelopen weekend afgereisd naar Scheveningen om daar voor het eerst officieel kennis te maken met beachvolleybal. De komst van onze meiden en het bijbehorende talent kon niet iedereen waarderen, maar de stemming was vooral heel erg positief. Een verslag van René: “Zaterdag 15 juni. Als we vanuit Amsterdam wegrijden is het weliswaar bewolkt, maar toch droog. Echter bij Wassenaar begint het te regenen en als we in Scheveningen aankomen giet het. De routeplanner stuurt ons een halfuurtje lopen van het beachtoernooi af. Dus de start is vrij nat. Gaandeweg wordt het droog en zonnig. De wind wil helaas niet gaan liggen en wakkert aan tot kracht zes.

Wereldtop
De Jeugd 1 speelsters laten zich niet weerhouden van een debuut op junior beach, het beachcircuit voor speelsters onder 18. In een serie van tien beachwedstrijden wordt bepaald welke teams zich plaatsen voor het NK Beachvolleybal. Deze editie wordt gehouden onder de rook van het Grand Slam World Tour van de FIVB in Scheveningen, zodat we ook nog wat wereldtoppers in actie kunnen zien.

Beachtijgers
Het is de eerste kennismaking met beachvolleybal voor Jeugd 1. En in wat voor omstandigheden. Hevig wind beperkt het spelletje vooral tot service- passing. Mila en Celine spelen het dichtst bij de branding en daar waait zo’n beetje elke bal weg. Beide dames weten wel elke wedstrijd tot een verschil van twee punten te houden en bovendien hun eerste wedstrijd te winnen. Iedereen speelt met plezier en het zonnetje vergoed veel. En ontzettend leuk is de sportiviteit tussen de teams. Coachen mag niet bij het beachvolleybal waardoor er gelukkig ook geen overspannen volwassenen aan de zijlijn staan te schreeuwen. Gewonnen wordt er spaarzaam als gevolg van de onervarenheid. Akua, Bette, Nathalie, Olga en Sarah hebben een vrij stevige poule met meiden die echte beachtijgers zijn.

Uitspraken
Toch even een paar reacties van de tegenstanders. “Ïk kan nauwelijks geloven dat dit jullie eerste beachtoernooi is. Jullie kunnen uitstekend meedoen in deze poule”. Of als Nathalie en Olga hun laatste wedstrijd winnen roept een van de tegenstandsters: “Wij hadden eigenlijk moeten winnen want wij spelen al veel langer beach!” Tja het blijft een interessant spelletje.

Na afloop op het terras uit de wind is het goed toeven en inspecteert iedereen de verbrandingsgraad. Voor herhaling vatbaar.