Nieuw wedstrijdbriefje van Albatros voor scheidsrechters


De nevobo verzorgt niet langer de wedstrijdformulieren voor de scheidsrechters. Het digitale wedstrijdformulier (dwf) is ingevoerd bij alle wedstrijden. Het enige jammere is dat het digitale wedstrijdformulier geen wedstrijdformulier is, maar een uitslagen middel. Ook checkt het de speelgerechtigheid van spelers. Die input vinden ze bij de bond belangrijk. Voor het aantal wissels, de opstelling en de time-outs kan de “scheidsrechter zelf wel een briefje maken”. Niet geheel klantvriendelijk of ondersteunend. Al hoef je niets op te schrijven. Dat mag ook. Of je kunt als vereniging zelf iets maken om de scheidsrechters te helpen bij hun taak. Nou, dat is Jan gelukt.


SponsorKliks, sponsor jouw sponsordoel gratis!


 1. Hedzer van der Kooi

  6 april 2019 at 19:19

  Beste Jan,

  Wij kennen elkaar weliswaar niet, maar ik wil je toch graag melden dat ik iets van jou nodig heb, gebruik.
  Ik ben Hedzer van der Kooi, speel bij CSV in Zwolle en houd me ook veel bezig met scheidsrechterszaken. Zo zet ik wekelijks een spelregelsituatie via facebook op onze site. Ik zocht daarvoor zelf te maken teamopstellingen met opstellingsfouten .
  Dat lukte niet, maar ik kwam wel bij jouw scheidsrechtersformulier uit. Daar was ik ook blij mee en heb dat via facebook op onze site geplaatst. Ik hoop dat je dat goed vindt.
  Verder kwam ik erachter dat jij die eerdere versie verbeterd hebt.

  Tot slot nog de volgende opmerking :
  Op jullie site staat onder CLUB INFO / SCHEIDSRECHTER / Wedstrijdformulier: hoe vul je dit in?’ nog het oude (voor DWFperiode) formulier aan.

  Met sportieve groet,

  Hedzer

  P.S. Hier mijn berichtje op onze site:

  Wie kan mij helpen?
  Volleybalvereniging Albatros Amsterdam-Oost vond het papieren wedstrijdformulier bij het DWF geen wedstrijdformulier, maar een uitslagenbriefje en daar kan ik het wel mee eens zijn. En daarom heeft ene Jan van die vereniging het wedstrijdformulier hierboven gemaakt. Ik vind dat een hele verbetering, maar zou het nog liever iets anders zien. Ik weet wel ongeveer hoe dat er uit moet komen te zien, maar kan dat helaas niet zelf maken. Wie kan mij daarmee helpen?
  Reageer maar rechtstreeks en anders via de http://www.wedstrijdcommissie@csvzwolle.nl

  [ + jouw eerste (?) versie van het formulier. ]

 2. Jeroen de Lange (Smashing'72)

  8 september 2017 at 14:42

  Goede actie!
  Ik heb zelf een scheidsrechtersformulier gemaakt, waarin ook nog eens de wissels (max. 3x een basisspeler eruit en er weer in) genoteerd kunnen worden en de setstanden. Afgelopen seizoen meerdere keren er tegenaan gelopen dat beide gegevens niet te reproduceren waren door de scheidsrechter of (coach van de) tegenstander. Veel discussies tot gevolg.

Geef een antwoord

E-mailadres wordt niet gepubliceerd

*