Verloren: het was de scheidsrechter

B-League team Inter Rijswijk verloor van Prins/VCV. De reden mag duidelijk zijn: de scheidsrechter was de oorzaak van deze ‘onverdiende nederlaag’. “Een thuisfluiter kunnen we en mogen we hem niet noemen, maar wat wel zeker was dat de 1e scheidsrechter de uitslag van de topper tussen gastheer en debutant Prins/VCV in sporthal West in Veenendaal door zijn niet consequente fluiten behoorlijk beïnvloedde.”

Klaas-Jan had voor zo’n opmerking een voorwaardelijke schorsing gekregen. Het is de vraag of en wanneer de NeVoBo op Inter Rijswijk gaat smashen.

Scheidsrechters zouden wel meer de eer aan zichzelf kunnen houden, door zelf te bepalen op welk niveau zij fluiten. Vooral arbiters die nog maar enkele keren in het jaar fluiten, zouden zich moeten afvragen of het hoogste niveau nog wel voor hun is weggelegd.


SponsorKliks, sponsor jouw sponsordoel gratis!


 1. Bedankt voor jullie reactie en ik moet toegeven dat ik het dan fout begrepen heb. Ik zal ook eens op de site van Inter Rijswijk kijken en dan ook deze reactie plaatsen.

 2. Albatros Clubblog

  30 oktober 2008 at 16:17

  @ Léon

  Prima dat je reageert op dit bericht. Ik vraag me wel af of je het goed hebt gelezen.

  Allereerst citeren wij de website van Inter Rijswijk en schrijven bij die quote: “Klaas-Jan had voor zo’n opmerking een voorwaardelijke schorsing gekregen. Het is de vraag of en wanneer de NeVoBo op Inter Rijswijk gaat smashen.” Hiermee doelen we op het feit dat Ajax-speler Klaas-Jan Huntelaar straf kreeg nadat hij publiekelijk kritiek gaf over scheidsrechter.

  Wij stellen daarbij ook de vraag of en wanneer de NeVoBo hier iets aan gaat doen. Wij zijn het hier dus helemaal niet mee eens, dat dit publiekelijk gebeurt. Wel stellen wij dit aan de kaak. Zodat de NeVoBo door heeft wat er gaande is en zouden ze eventueel, zoals jij voorstelt, maatregelen kunnen nemen.

  Helaas komt het voor dat scheidsrechters te hoog fluiten. Dat is niet alleen vervelend voor de spelers, maar ook voor de scheidsrechters zelf. Zoals een arbiter laatst na een wedstrijd zei: “Hier moeten ze ook geen scheids opzetten die maar 2 keer in het jaar fluit.” Door zelf te bepalen op welk niveau je fluit, fluit je automatisch met meer zekerheid. Waardoor het plezier in de sport toeneemt.

 3. Ik begrijp niet waarom het bestuur van de vereniging Albatros dit toelaat. Ook scheidsrechters kunnen net als spelers wel eens hun dag niet hebben. Bedenk wel dat zij hun vrije tijd opgeven om teams te laten spelen en dit vaak doen voor een “schijntje.”
  Ik vind dat de NeVoBo maatregelen moet nemen tegen dit soort verenigingen en hun besturen op hun verantwoordelijkheden moeten wijzen.
  Dit is nu precies de reden waarom scheidsrechters ophouden en waarom er zo moeilijk nieuwe scheidsrechters te vinden zijn.
  Nooit gehoord van het Masterplan Arbitrage. Albatros bedankt!

 4. Michael

  26 oktober 2008 at 12:40

  Je kunt niet alles afschuiven op de scheidsrechter hoor. Spelers zouden veel coulanter met de scheids om moeten gaan. In Amsterdam is het ook maar vrijwilligerswerk!

Geef een antwoord

E-mailadres wordt niet gepubliceerd

*