Na 3 weken rust mocht Dames 1 weer optreden in de promotieklasse. We gingen richting het noorden, waar Wham-Wham uit Zwaag ons stond op te wachten. Na wedstrijden met minimale bezetting, hadden we vandaag eindelijk onze Pamela die weer kan spelen en onze nieuwste aanwinst Margot die ons als spelverdeelster komt versterken. Alle ingrediënten om met punten terug te keren naar Amsterdam-Oost, we waren dan ook gebrand om voor het eerst winst te halen in een uitwedstrijd.

De wedstrijd begon wat rommelig, we konden niet ons eigen spel halen. De scheidsrechter had moeite met de lijnen waardoor we net als 5 jaar geleden het punt opnieuw moesten spelen, altijd raar in Zwaag. Wham Wham leek de leiding over de wedstrijd te nemen en won de eerste set met 25-17.

De tweede set konden we meer servicedruk geven waardoor Wham Wham minder goed hun spel kon uitspelen. Wij profiteerden hiervan en gingen beter passen, aanvallen, verdedigen en blokkeren. We wisten dan ook de tweede set te winnen met 21-25, eindelijk setwinst in een uitwedstrijd!

Met die mijlpaal al bereikt, gingen we vol goede moed de derde set in, weer van kant gewisseld en dat was duidelijk de verliezerskant. We keken de hele set naar een achterstand aan en Wham Wham leek weer beter in het spel te zitten. Met goede bloks die hun belangrijkste aanvaller stopte, wisten we net op tijd het gas in te drukken en vliegen we zo naar de 25 punten. We winnen de derde set met 22-25.

De vierde set begint, stand in sets is 1-2, als wij op tijd aan het bier willen zitten zijn we genoodzaakt het in de vierde set af te maken en met vier punten terug naar Amsterdam te kunnen. Dat is dan ook precies wat we doen, we gaan door met blokkeren, servicedruk zetten en aanvallend punten te maken. Met een rally van een minuut en andere spannende momenten winnen we uiteindelijk de vierde set en kunnen we met winst Zwaag verlaten. De eerste uit- winst en dat werd goed gevierd, ‘What happens in Zwaag, stays in Zwaag’. Woensdag spelen we weer in de Verheijhal waar we onze 4-0 streak n thuiswedstrijden willen doorzetten, we kunnen je aanmoediging goed gebruiken! Tot dan