Albatros is door de Nevobo en de gemeente Amsterdam gekozen om deel te nemen, net als 55 andere verenigingen in Nederland, aan de proeftuin clubkadercoach. Ondersteuning van de grote groep jeugdtrainers en coaches is belangrijk. Door hen direct te ondersteunen en te begeleiden bij het geven van trainingen of begeleiden van wedstrijden wordt het leuker om trainer/coach te zijn en wordt de positieve sportcultuur versterkt.

Clubkadercoach
Dit seizoen is Richard Koets bij Albatros de clubkadercoach. De CKC’er is actief in de begeleiding van jeugdtrainers en coaches. Richard is altijd aanwezig op de maandagtraining (tot 18:00 uur), vaak op de vrijdagtraining en ook op de zaterdag tijdens de wedstrijden. Hij heeft als doel om Albatros verder te helpen op het gebied van kaderbegeleiding en hoopt dat de club dit over twee jaar zelfstandig kan doen. Naast de opdracht bij Albatros werkt hij ook nog in de wijken en op scholen in Oost en Zuidoost om Amsterdammers aan het sporten te krijgen.

Tip van Richard
“In de afgelopen 3 jaar dat ik al werkzaam ben binnen de vereniging heb ik gemerkt hoe veel (nieuwe) vrijwilligers de handen uit de mouwen steekt om wat te doen voor de club. De vereniging groeit en de vereniging bloeit. Om dat vol te houden en de kwaliteit op elk vlak hoog te houden hebben we iedereen nodig. Daarom wil ik jullie meegeven dat iedereen wat kan betekenen voor Albatros, het is fijn als je daarvoor gevraagd wordt. Als iedere trainer, coach of andere vrijwilliger iemand vraagt om te helpen dan komen we een heel eind.”