Amsterdam krijgt TOP XA1

Keiharde afspraken zijn er gisteravond gemaakt in de Verheijhal over de toekomst van de XA1, de hoogste jeugdpoule van Amsterdam. Door berichten dat spelers gewoonweg omver werden gesmasht, niet een pretje voor iedereen, wordt het net omhoog gehangen. De beren van Albatros moeten het komend seizoen dus echt springen willen ze smashen over het net dat op een hoogte hangt van 2.35. Dat is tussen dames en herenhoogte in. Andere vernieuwingen voor de jeugd en CMV:
Jeugd: De teams in de XA1 spelen geen drie sets meer, maar gewoon vier of vijf, zoals bij de senioren. Dit geldt dus alleen voor de hoogste poule.Ā Tot slot zijn een aantal teams dit seizoen geruimd uit die poule, om te zorgen voor een aantrekkelijk niveau. Hoppa, het wordt nog wat.
CMV: Op niveau 5 blijft bovenhands serveren verboden, wel is het nu echt toegestaan om te smashen vanuit een sprong.Ā Albatros zag dit natuurlijk al langere tijd aankomen en is al weken in training…


SponsorKliks, sponsor jouw sponsordoel gratis!


 1. smash zonder sprong is als Bassie zonder Adriaan of Reinder zonder Richard of volley zonder bal of … vult u maar aan

 2. Het smashen uit sprong mag wel volgens de CMV-spelregels, maar niet van harte. Nadruk ligt op het slaan uit stand. ‘We verbieden het niet, maar eigenlijk moet je dat pas op niveau 6 doen.’ Doet me een beetje denken aan het spelen met de voet. Mag wel, maar liever niet.

 3. Rik

  15 januari 2010 at 15:50

  In Amsterdam was er naar mijn mening enige onduidelijkheid over het wel of niet smashen op niveau 5. Aangezien we geen niveau 6 hebben in de hoofdstad hebben we de twee niveaus ooit samengevoegd… De ene scheids zei dat het wel mocht, de ander niet. De competitieleider twijfelde soms een beetje etc. Maar nu is het duidelijk: het mag.

  Waarom zou je ze het niet willen leren smashen met of zonder sprong? Ze vinden het onwijs leuk. Zie het verslag van Sarah. Daarnaast, het is een techniek die hoort bij niveau 5. Gevonden op de CMV-site: Trainingsdoelen: “Bal uit stand over net kunnen slaan.” Hoppa.

 4. smashen (met of zonder (wie zou ze dat nou willen leren?) sprong) is bij CMV5 altijd al toegestaan geweest; deze opmerking/toevoeging op de spelregels is totaal overbodig …
  als de scheidsrechters en de trainers de spelregels even zouden kunnen doornemen zou dat wel heel erg fijn zijn …
  Cool Moves Volley (niveau 5) rules!!!

Geef een antwoord

E-mailadres wordt niet gepubliceerd

*