Hoe kleine mensjes groot worden, een foto van drie jaar terug. Op de achtergrond Sarah en Bette, nu Jeugd 2 speelsters. Met de rode broek: niet te missen, de killer van Heren 4: Giorgio die ondertussen met Heren 1 en 2 meetraint. Jongen met grote knuffel van Abcoude: dat is niet meer goed gekomen. De grote jongen die ernaast staat, die is nog steeds een jongen. Dan naar de voorgrond, naast Celine staat onze eeuwige nummer 6: Mila. Speelde ze vrijdag met Dames 4 mee, zaterdagochtend met Jeugd 1, was er zaterdagmiddag een debuut in Dames 1: D-A-M-E-S 1! De coach van Jeugd 1 en Dames 1, René, blogt over van alles en nog wat én dus ook over Albatros en het debuut: 

“Je bent 15 en je kan wat. Gisteren (zaterdag 6 oktober) debuteerde Mila in Dames 1. Waar de jeugdopleiding van Albatros vorig jaar al Ruben liet debuteren in Heren 1 en Rinske en Eva vorig jaar al een heel seizoen meedraaiden in Dames 2 was het dit weekend de 15 jarige Mila die haar opwachting maakte in Dames 1.”

Eer

“Niet geheel onverwacht aangezien ze vorig jaar al regelmatig had laten zien in Dames 2 hoe getalenteerd ze is. Het werd geen memorabele middag overigens. Uit het nieuwe Dames 1 waren slechts 5 speelsters beschikbaar, drie invallers uit Dames 2 en Mila konden het gebrek aan samenhang niet verhullen. In die context viel er voor Mila geen eer te halen. Invallen in een goed ingespeeld team is prettig, maar in een team waar sommige speelsters voor het eerst samenspelen een onmogelijke opgave.”

“Het jeugdige Smashing was op alle fronten beter. Vooral passend en blokkerend hadden de vogels het erg lastig. Toen ook Trea nog uitviel met een spierblessure was het lot bezegeld. In de derde set gaf Albatros een 23-20 voorsprong toch nog uit handen en aan de vierde set wil denk ik niemand herinnerd worden. De les van de zaterdag: vaste patronen gaan samen met vaste opstellingen, teveel speelsters inpassen is slechts weinigen gegeven en Mila komt er wel.”

Dit bericht verscheen eerder op de site van RvdB.

Lees meer columns van René: