In de Verheijhal werd op 6 december om half 5 precies de belangrijkste wedstrijd van het seizoen voor Jeugd 5 gespeeld. Albatros 5 tegen Abcoude. Nummer één tegen nummer twee. Albatros moest ten minste twee sets winnen om kampioen te worden, dat ging nog spannend worden. 

De eerste set kende wat opstartproblemen. Abcoude was sterker dan verwacht, we maakten een aantal fouten bij de opslag en tot overmaat van ramp verstuikte Erik ook nog eens zijn enkel. Gelukkig kwamen we goed terug. Van 17-22 maakten we gelukkig nog 25-22.

De eerste set was gewonnen, de ontlading was groot. Maar we moesten nog een set winnen voor het kampioenschap. De tweede set ging een stuk makkelijker en die wonnen we dan ook ruim. Het gejuich schalde door de hal, getoeter en geschreeuw barste los, want Albatros 5 is kampioen!

Na een uitgebreide high-five sessie speelden we nog even de derde en vierde set, die beiden werden verloren. De concentratie was ver te zoeken, het was immers al gedaan. Bloemen werden uitgedeeld en er werden talloze teamfoto’s gemaakt. Daniel had niet voor niets een onesie aangedaan (“Als jullie kampioen worden, trek ik een onesie aan”), we did it!

Anouk