Aan onze leden en vrijwilligers en alle ouders en supporters van Albatros

Ik hoop dat het met jullie allemaal goed gaat. Nog nooit eerder heb ik een pandemie van zo dichtbij meegemaakt met al haar verwoestende consequenties. Zo moet de Spaanse griep aan het einde van de eerste wereldoorlog er hebben uitgezien. Onwillekeurig schiet mij de roman van Albert Camus ‘De pest’ in herinnering. Daar kon ik me destijds geen voorstelling van maken. Inmiddels wel. Maar het ergst zijn de vele slachtoffers die er wereldwijd en ook in Nederland zijn te betreuren. We leven mee met een ieder die naasten, vrienden of familie heeft waarbij Corona is geconstateerd of die zelf is getroffen door het virus. 

De Nevobo heeft alle volleybalcompetitie afgebroken. Albatros heeft alle activiteiten tot aan de zomervakantie afgezegd. Geen trainingen meer, geen wedstrijden, geen familietoernooi, geen Albavolley toernooi. Of het beachseizoen überhaupt kan beginnen durf ik nu nog niet te zeggen. Maar voor 1 juni verwacht ik zeker geen georganiseerde activiteiten. De indeling van de nieuwe competitie vanaf september – als die dan begint? – is nog onderwerp van discussie. Het zijn vervelende maar noodzakelijke maatregelen om de belangrijkste wedstrijd van dit moment te kunnen winnen. De wedstrijd om de gezondheid en het welzijn van iedereen in onze samenleving.

Het is hartverwarmend om te zien hoe sommige leden de ‘cold turkey’ van moeten stoppen met volleybal hebben opgevangen. Ik zag een mooi filmpje van Jiske en Lauren op de site over het op peil houden van je conditie. En waarschijnlijk heeft Rik al oefeningen bedacht die je thuis kan doen.

Het bestuur zal de komende tijd met meer informatie komen over de afhandeling van het seizoen. 

Tot die tijd: blijf gezond!

Voor al onze Italiaanse verenigingsleden: Spero che tu e la tua famiglia stia bene