Coaches volgen massaal Benne

brenne
Clubs in heel Nederland volgen het voorbeeld van bondscoach Edwin Benne en ontslaan hun geroutineerde spelers. In de regio Amsterdam schijnt het nog mee te vallen, maar de amateurclub Smashers uit Schiermonnikoog heeft meteen hetzelfde gedaan. Voorzitter B. Lok zegt hierover:  “Zelfs in de vierde klasse kan het zinvol zijn om tegen goede spelers te zeggen: ‘Ga weg, we willen jongere spelers, ook al sla je de bal keihard binnen’, dat hebben we dus ook gedaan.” Ook recreantenclubs uit Maastricht, Alkmaar en Leeuwarden hebben gezegd een soortgelijk beleid onmiddellijk te gaan toepassen. B. Lok: “Als Oranje het kan zonder Freriks, Overbeeke, Bontje en Rauwerdink dan hebben wij ook geen routine meer nodig.”
UPDATE: Kijk, US Heren 1 kan het ook.


SponsorKliks, sponsor jouw sponsordoel gratis!


  1. Wij, de recreanten van Alvoco uit Alkmaar, distantiëren ons met klem van de suggestie hierboven dat we met dit beleid meegaan. Sterker nog, wij ruimen graag een plekje in voor de Oranje afvallers. Door ons sociaal wisselbeleid zullen ze bij ons toch aan speeltijd komen.

  2. Ik denk dat B. Lok het cynisch bedoelt. Zonder routine kom je nergens. Ook in de volleybalsport niet. Als ze inderdaad achter Benne aanlopen dan is dat oerdom. Voor het Nederlands tem betekent dit weer helemaal opnieuw beginnen en geen deelname aan de OS in Brazilië.

Geef een antwoord

E-mailadres wordt niet gepubliceerd

*