pd-amsterdam-2016
Het concept van de PD regeling van de Amsterdamse seniorencompetitie is verschenen. Wat zou er gebeuren als de halfjaar competitie nu klaar zou zijn? Hebben we dan kampioenen? Degradatie wedstrijden? Nog een extra wedstrijd om te promoveren?

Degradatie
Dames 2 zit in een hele zware poule: van de acht teams, degraderen de onderste vier. Helaas is D2 daar nu ook bij te vinden. Heren 2 staat nu tweede, dat betekent handhaven in de derde klasse.

Handhaven
Heren 3, Dames 3 en Dames 4 staan op een derde of tweede plek en daar kopen ze verder niks voor. Dames 5 staat vijfde en moet dan PD’n tegen een team van de zesde klasse om te handhaven.

Kampioen
Dames 6
zou kampioen zijn, Heren 4 is met de tweede plek verzekerd van de PD en bij Heren 5 gaat de champagne (lees: fris) open, want ze staan nu bovenaan!

Eigen hand
Het seizoen is natuurlijk nog niet afgelopen. Voorlopig nog geen champagne en/ of fris. Sommige teams hebben veel minder wedstrijden gespeeld dan de tegenstanders. “We hebben het nog in eigen hand”, klonk het dan vroeger in de kantine.

Promotie-degradatie regeling zien? Smash!