pd
Het concept van de pd-regeling voor de halfjaar seniorencompetitie is bekend. Wat zou er gebeuren als de competitie nu al afgelopen zou zijn? Promotie? Degradatie? Een overzicht per team, van hoog naar lager.

Dames 2
Staat tweede in de tweede klasse. Kan pas na volgend seizoen promoveren naar de eerste klasse. Nummers 5 en 6 degraderen direct. Een kampioenschap is nodig om omhoog te gaan, of twee keer tweede worden met dezelfde kampioen. Of kampioen worden en de andere (voor of najaars)kampioen moet degraderen. Dat mag ook.

Dames 3
Is met de vierde plek gehandhaafd in de derde klasse. Verder zakken mag niet: nummer 5 en 6 degraderen. De kampioen gaat uiteraard omhoog, tweede worden is niet boeiend.

Heren 2
Het team zou bij deze stand promoveren als kampioen. Beetje jammer dat de nummer 2, minder wedstrijden heeft gespeeld en de competitie nog niet afgelopen is. Alleen de kampioen promoveert. Tweede worden is he-le-maal niks waard. De nummers 5 en 6 degraderen.

Heren 3
Het team staat 9 punten los van de nummer 2. Met 20 punten uit 4 wedstrijden doet het team het erg goed. Alle vertrouwen dat dat zo blijft. Nummers 2 spelen in een poule van 3 om 1 plek in de derde klasse. Nummer 6 degradeert. De champagne staat echter al koud. Kampi-kampi-kampioenen!

Dames 4
Met de vierde plek zijn de dames nu veilig. Alleen de nummer 6 gaat naar de zesde klasse. Als nummer twee wordt er gespeeld tegen de nummer 2 uit de vierde klasse.

Heren 4
Het klinkt al bijna Kampi-kampi-kampioenen bij Heren 4 in het veld. Nu vier punten los van de concurrent CTO’70 waar al twee keer van gewonnen werd in vijfsetters. Ook de nummer 2 promoveert rechtstreeks naar de vijfde klasse. Dat is fijn, voor CTO.

Bekijk het hele schema (pdf).

Dames 1 en Heren 1 spelen een jaarcompetitie. Dames 1 zou als tweede op dit moment promotiewedstrijden mogen spelen en Heren 1 zou zich handhaven (nummer 8). Die competitie duurt echter nog ‘heul’ lang en daarom staan ze niet in het rijtje hierboven. Want = niet boeiend, duurt nog te lang.