MB1 speelt een oefenwedstrijd tegen een Italiaans team! #spannend #albavolley

Een bericht gedeeld door Albatros Amsterdam Volleybal (@albavolley) op

Albatros MB1 speelde zaterdag 8 juli een oefenwedstrijd tegen een Italiaans meisjes team dat op bezoek was in Nederland. De uitnodiging was tot stand gekomen dankzij Cyntha Boersma bij veel van onze leden bekend als voormalig international en als tegenstandster afgelopen seizoen van Dames 1. Zij heeft jaren in Italië gespeeld en was betrokken bij de stage van het Italiaanse team.

Nieuwe aanwinst
Johan Cruijff had helaas eens ongelijk. Italianen kunnen wel van je winnen. Wat een leuk team om tegen te spelen! Middenspeelsters die continu een eerste tempo liepen of een omloopbal sloegen. Het duizelde de Albatrossers zeker aan de start van de wedstrijd. Sprongfloaters maakten het onze passer/lopers lastig en de opbouw stokte. Dankzij een uitstekende servicebeurt van Anna en prima verdedigend werk van onze nieuwe aanwinst Marthe wist Albatros in de eerste set nog goed bij te komen. De set ging nipt verloren met 25-23.

Italië
In de tweede en derde set ontbrak het Albatros aan Amsterdamse lef en vastheid zodat waardoor de verschillen groter waren. Maar desondanks een leuke middag waarin we hebben geleerd dat de weg naar de top nog lang is. En als Johan dan toch ongelijk heeft dan ga ik er vanuit dat je best van Italianen kunt winnen. Volgend jaar weer maar dan in Italië?