d1
Nadat Dames 1 woensdag 20 januari redelijk briljant (al zeg ik het zelf, maar mijn geheugen is nogal selectief, want ik kan me de vierde set TOTAAL niet herinneren ;-)) de nummer 2 van de eerste klasse poule met 3-2 aan de kant hadden gezet en hun koppositie hadden behouden, mochten de dames afgelopen maandag afreizen naar Haarlem voor een op papier niet zo’n spannende pot tegen, jawel, de nummer 12. Niks bleek minder waar…

Haarlem uit, eigenlijk nooit lastig (in ieder geval in mijn ervaring). Maar dit was maandag 25 januari 2016…. De bezetting van ons hoogste damesteam is al niet breed, maar helaas kon onze Italiaanse sterspeelster Chiara niet mee. Daarnaast had coach Kristel, die weer was begonnen aan een rentree als speelster, nu de andere knie geblesseerd en mocht weer vanaf de zijkant het volleybalspel becommentariëren. Kortom, jeugdspeelster Jikkie mocht haar opwachting maken als basisspeelster.

Spelerskaarten
Voor invalster Jikkie bleek het al lastig om haar spelerskaart te vinden (de aanvoerder van MA1 bleek ze kwijt te zijn), maar goed, met spelerscode en ID op zak komt alles goed. Totdat bleek dat aanvoerder Jiske alle spelerskaarten van D1 was vergeten… Ja, zo’n avond was het.. Lang leve een joviale assistent-scheids die ons goed gezind was.

En dan de wedstrijd. Wat zal ik er eens over zeggen. We waren niet goed. Verdediging was afwachtend en aanval was een soort van cadeautje voor de tegenpartij. Maar goed, we wisten wonder boven wonder toch de eerste drie sets te pakken met minimale verschillen, de vierde set werd gelukkig wel een walk-over. Ik geloof trouwens dat mijn haar tijdens de wedstrijd zo’n zes tinten grijzer is geworden, maar de rekening voor de kleurspoeling dien ik nog in bij het team. Maar goed, vijf punten in de pocket, nog steeds de koppositie in handen en kampioenschap in bereik, dus wie zeurt;-).

Cijfers
In Dames 1 scoorde alleen Jiske een ruime voldoende voor haar spel, Jikkie kreeg een zeven voor die paar briljante aanvallen, en over de rest doe ik geen uitspraken ;-). De tegenpartij kreeg een acht voor haar sportiviteit, en de libero van de tegenpartij verdiende een dikke negen, die stond letterlijk de vloer te stofzuigen. En de scheids kreeg een tien met een griffel: daar viel geen speld tussen te krijgen, beste scheids van het seizoen!

Kristel