We waren zijn met vakantie, daarom een kort overzicht van het nieuws van de afgelopen tijd: Selinger, nieuwe spelregels en het aantal rode kaarten…

  • Bondscoach Selinger heeft gesproken met zijn eigen ‘personalcoach’ die hij geheim houdt, het advies van de adviseur: stoppen! Selinger is nu dan ook bondscoach af.
  • ‘Ben jij ook getransplanteerd en heb je zin eens mee te komen trainen, dan ben je zeker welkom.’ Jawel, de World Transplant Games Nederland zoekt mensen. Wij smashen graag zo hard, dat u kunt meespelen, geen punt.
  • In de regio Nieuw-Gelre zijn de scheidsrechters ‘softijs’, of de spelers natuurlijk. Vorig seizoen werd daar slechts 26 keer een kaart getrokken, waarvan 2 rood. De meeste rode kaarten vielen in de regio Zuid-Oost (vergelijkingen met de Bijlmer bewaren voor in de reacties). Naja, op nationaal niveau vielen de meeste kaarten: 285 geel en 9 keer rood. Onze regio scoorde 84 geel en 3 keer rood. Dat kan beter!
  • Alle wedstrijdformulieren worden aangepast, de oude verdwijnen in de papierbak: het is vanaf 2009 toegestaan om twee libero’s op te schrijven. Je mag ze alleen nog niet tegelijk in het veld zetten. Dat mag pas in 2010, zo gokken wij.
  • De bal wordt per direct lichter gemaakt om langere rally’s te realiseren. ‘Stuiteren mag pas vanaf 2013.’