Het Amsterdamse volleybal zal nooit meer hetzelfde zijn, Manna Hogenhout is op 81-jarige leeftijd overleden. Erevoorzitter van Albatros, erelid van de Regio Holland, drager van de zilveren bondsspeld van de Nevobo geven al aan hoezeer ze zich heeft ingezet voor het volleybal. Onverzettelijk, meelevend en volhardend zijn de eigenschappen die haar het best omschrijven. Net als de Amsterdamse humor en haar nuchtere, positieve kijk op het leven.

In 1961 kwam Manna bij Albatros. In 1975 begon zij met de jeugdafdeling. Haar nichtje en neefje waren de eerste twee leden. Zij was de eerste jeugdtrainer van Albatros. Manna was bij Albatros verder actief als penningmeester, secretaris en voorzitter.

Na een conflict in de vereniging stapte ze over van Albatros naar de Brandweer, maar dat weerhield haar niet om met de jeugdafdeling van Albatros verder te gaan. In de loop van de jaren zijn de verstandhoudingen wel weer recht getrokken, maar een terugkeer naar Albatros zat er niet meer in. “Ik blijf wel bij die oude vrouwen van de Brandweer spelen,” waren haar eigen woorden.

Competitieleider
Jarenlang was Manna actief voor het Amsterdamse volleybal als competitieleider van de senioren en zaaldienst van de jeugd op zaterdag. Als competitieleider controleerde Manna alle wedstrijdformulieren en regelde zij de te verzetten wedstrijden voor de Amsterdamse competitie.


Albatros vierde de vijftigste verjaardag van Manna met een groot feest en toernooi. “Gaat het nog en vind ik het nog leuk, dan ga ik door”, was het motto van Manna. Bij het bereiken van 100 Albatros jeugdleden wat samenviel met haar 75ste verjaardag in 2012 werd Manna gehuldigd door de 100 jeugdleden. Ze werd toegezongen en kreeg van elk kind een roos.

Tot op het laatst was ze actief en kwam ze zaterdag kijken bij het jeugdvolleybal. De zaal ziet er leeg uit zonder Manna.

Voor mensen met Facebook: bericht van Rodney. In overleg met de familie is er ook een condoleance-register geopend: condoleance.nl. De Nevobo heeft ook een In Memoriam gepubliceerd.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Moment van stilte voor Manna door jeugdteams in de Verheijhal. <3. #albatrots #albavolley @volleybalnl

Een bericht gedeeld door Albatros Amsterdam Volleybal (@albavolley) op