Jeugd 4 start sterk aan toptoernooi: 14-1

Het vierde jeugdteam van Albatros doet mee aan het Holland Top Jeugdtoernooi. Zelf uitgeroepen topteams spelen drie zondagen tegen elkaar. Het begin ging als een speer: 14-1 voor. Om het verslag van coach Cécile te lezen over de eerste dag vroeg opstaan:

Zondagmorgen 9.00 uur (slik, zo vroeg) al gereed in sporthal Waterwijk in Almere met Albatros 4, een team van 6 meiden van 12 en 13 jaar.  Toernooi Holland Top voor de Jeugd, voor het eerst een wedstrijd op een 9 meter veld in een poule met drie andere meisjesteams, dus drie wedstrijden gespeeld.

De eerste wedstrijd tegen Sovoco uit Soest. Een team van 9 lange meiden (gemiddeld 1,5 jaar ouder) stond tegenover ons. Na een flinke voorsprong van Albatros (14 – 1) wist Sovoco toch de eerste set te pakken met slechts 2 punten verschil 25 – 23! De Albatros meiden gingen ook weer de tweede set er vol tegenaan en met een verlies van 25 -19 hebben ze behoorlijk tegengas geboden aan Sovoco. Een spannende wedstrijd!

De volgende wedstrijd tegen Wham Wham gingen we wederom als een speer van start. Het bleef lange tijd gelijk op gaan, maar toen trokken we de set in een keer met goede services naar ons toe: 25 -15 voor Albatros! De tweede set werden we telkens verrast door hun opslag die heel zacht net over het net terecht kwam en met een setstand van 14 – 25 verloren we jammer genoeg de tweede set.

De laatste wedstrijd tegen Simokos bleven we tot de 12 punten gelijk op gaan. Maar toen zetten zij de bovenhandse service door en scoorden met keiharde ballen! De eerste set met 25 -16 verloren en de tweede set met 25 -10. Daar hebben we nog niet van terug. Goed georganiseerd toernooi en er galmden allerlei leuke nieuwe yels door de hal. Dus als jullie straks een fanatieke yel horen in de Wethouder Verheijhal dan weet je: dat zijn vast de meiden van Albatros 4. Leuk om op zo’n top niveau te spelen!


SponsorKliks, sponsor jouw sponsordoel gratis!


  1. wham wha,m met korte ballen? die moet je kunne hebbe

  2. jeej dat is mijn team!!
    oke we deden het niet super maar het was onze eerste keer op negen meter!!!!

  3. Jeugd 4 rulez na jeugd 1 dan :p

Geef een antwoord

E-mailadres wordt niet gepubliceerd

*