Knallende Ballen: Dombo’s

Eindelijk is Arno terug met de rubriek Knallende Ballen. “Het was de laatste jaren rustig op het spelregelfront. Het Mexicaanse macho-ventje d’Acosta was voorzitter van de de internationale volliebalbond af en het gezonde spelregelverstand leek de overhand te krijgen. Tot deze competitie. Er was al eerder gemorreld aan de spelregel dat je van het net af moest blijven, maar het hek moest kennelijk helemaal van de dam.

Nu mag je het net gebruiken alsof het visseizoen geopend is. Ook de lijnfout bij het net is veranderd. Ik heb die wijziging niet gezien/gelezen en weet ook eerlijk gezegd niet of die al van kracht is, maar volgens Jan E. mag je nu met je hele lijf in het veld van de tegenstander gaan liggen, zolang je voeten maar contact houden met het eigen veld. Of dat ook voor handen of andere lichaamsdelen geldt, weet ik niet.

Hou me ten goede: spelregels zijn arbitrair. Soms is het helemaal niet slecht een spelregel overboord te zetten. Dat het derde vak in korfbal verdween leek me niet meer dan logisch en ook de uitbreiding van de serveerplaats bij volliebal kan ik wel billijken, maar wat is de ratio achter de jongste spelregelwijzigingen? Is het aantal blessures bij volliebal drastisch teruggelopen en zijn de ziekenhuizen gaan klagen dat hun Eerste Hulp te weinig te doen heeft gekregen? Die wijziging lijkt ontsproten aan het brein van een dombo, een andere dan d’Acosta. Of hoe je van simpele en duidelijke, een riskante en ruzie uitlokkende regels maakt. Het lijkt er op of daar bij de FIV mensen zitten die het niet op prijs kunnen stellen dat er zo veel mensen plezier in het spelletje hebben. Wat is de volgende wijziging? Dat ook bij volliebal de scrum wordt ingevoerd of dat we mogen dribbelen tot de 3-meterlijn? Megadombo’s.”


SponsorKliks, sponsor jouw sponsordoel gratis!


  1. Arno, ben het helemaal met je eens! (En dat zeg ik niet vaak…)

Geef een antwoord

E-mailadres wordt niet gepubliceerd

*