water-tappen-albatros
Voor de wedstrijd heeft de spelverdeler van Heren 1 nog vrolijk achter de bar van de tegenpartij bidons staan vullen met heerlijk koud water. De glimlach verdween echter snel. Al in de eerste set liep (mooie woordspeling) de setter een flinke blessure op aan zijn linkerknie en rechterenkel. Gevalletje foutje pass, spelverdeler wil de bal terug blokkeren en landt op de voet van de tegenpartij. Drie jaar geleden gebeurde het ook, maar nu draaide de uitkomst van de wedstrijd anders.

Bij de promotiewedstrijd in mei 2011 was Mankerik geboren. Toen draaide de enkel pas weer terug met behulp van de ambulancebroeder onderweg naar het ziekenhuis. De wedstrijd klapte daardoor om, de twee nul voorsprong werd een 2-3 verlies en de promotie zou pas een jaar later een feit zijn. Nu in 2015 draaide de enkel wel terug en was ook de wedstrijd niet meteen verloren.

Vijfsetter
Het team had de eerste set nog even nodig om te wennen aan de nieuwe spelverdeler. Het geheime wapen uit Rusland heeft meteen zijn waarde getoond als setter voor Heren 1 in afwezigheid van Ralphie. Met 25-22 ging Albatros eraf. In de tweede set kwam Albatros goed weg met 23-25. Toen was eigenlijk al duidelijker dat de Amsterdammers een klasse beter waren.

Terroroehoe
In de derde set kwam duidelijk naar boven dat de tegenstanders uit Purmerend de afgelopen weken last hadden gehad van de Terroroehoe. Met 15-25 was Albatros oppermachtig. In de vierde set kwam echter het bericht binnen dat Oehoe was gevangen. Ook de mannen van Albatros waren opgelucht. De fouten slopen erin en met 25-19 was de set voorbij en dus verloren. In de beslissende kwam VIP er niet meer aan te pas en was het krachtsverschil duidelijk: 09-15. De wedstrijd gewonnen maar voorlopig een spelverdeler verloren.