SVU en Albatros hebben een beker veroverd in het Amsterdams Nieuwjaarstoernooi 2012. ‘Ik heb in tijden niet zo’n mooie wedstrijd gezien, ook niet in de eerste klasse’, zo beschreef toernooileider Henk de bekerfinale tussen US en Albatros die hij zelf floot. Spelers waren nog nooit zo moe geweest na een eerste set (25-23 winst).

Dweilen
De tweede set werd echter verloren (21-25) maar in de derde waren de vogels weer oppermachtig (25-13). René blesseerde zich en kon niet meer verder spelen, de positiewisselingen deden het team geen goed. Ook het energiepeil daalde aanzienlijk, het was tenslotte al de vierde avond achter elkaar volleybal: 2-3 verlies én dus net als SVU een íets kleinere beker dan de nummer één. Bij de vrouwen ging de grotere beker naar UvO, waar Loes de keerzijde van succes ondervond. De meiden werden in de kleedkamer naar eigen zeggen nog betrapt door de zaaldienst (foto op Feestboek).

1 set vs 39 – 2 sets vs 3
US verloor in de competitie de eerste set en dat gebeurde vervolgens niet meer. Alle 39 sets die volgenden werden gewonnen, dat gebeurde in de beker dus mooi niet. In één wedstrijd verloor het team er nu twee. Albatros heren 2 dat vorige week donderdag begon, worstelde zich toen langs twee teams. Dinsdag won het drie wedstrijden, waaronder één onder de naam van Heren 1 (dat team had slechts één officiële eigen speler opgesteld). Alle teams werden verslagen met 2-0. Het team speelde een prima toernooi, tegenstanders in de 3e klasse zijn gewaarschuwd, want als zelfs de scheidsrechter zegt dat het eerste klasse niveau is, mogen de teams wel uitkijken… kampi-kampi-kampioenen!

Uitslagen
SVU 3 – Albatros 2 23-25, 24-26
Albatros 2 – SVU 2 25-18, 25-18
Armixtos 3 – Albatros 19-25, 17-25
Albatros 2 – VV Amsterdam 5 25-19, 25-18
Albatros – VV Amsterdam 6 25-19, 26-24

Zaterdag was er nog het Kleurplatentoernooi en woensdag de competitiewedstrijd (1-3 winst).


Fragment uit de wedstrijd tegen de vieze mannen van VVAmsterdam, smash voor het bijbehorende bericht.