H2-655
Het is zaterdagmiddag half drie en één voor één komen de mannen binnenlopen van Heren 2. Het is weer tijd om te volleyballen, tijd om te vliegen… te zweven (lees Alexis). Op ‘Nick het kanon’ (slaat over de 100km/u) na zijn we compleet voor de wedstrijd tegen Armixtos. Wat zeg ik, we hebben er een versterking bij gekregen uit Rusland! En wat voor één.

From Russia with power
Ook bij deze speler had de scheidsrechter moeite om de bal te volgen. Gevolg: twee dubbel fout. We nemen het voor lief. Onthoud: Aztem (spreek: Artem).

Gedigidaan
Na dan zelf voor het eerst het DWF (digitaal wedstrijd formulier) te hebben ingevuld en een kleine plan van aanpak te hebben besproken met invalcoach Herman en clubicoon Kier is er voor mij nog 5 min om warm te spelen. Zo gezegd zo ‘gedigidaan’. Ik bedoel ‘Davey precisie’ was er ook maar pas. Jaaah. Dat is onze spelverdeler.

Eerste set
Oke, de wedstrijd begint, wetende dat de tegenstander punten heeft verloren tegen US is de opdracht simpel: speel-je-eigen-spelletje! Dat gaat hartstikke goed ook in de eerste set, waarin we respectievelijk geen problemen hadden; 21-25.

Wissels
In de 2e/3e set was het even wat ongecontroleerd. De tegenstander bleef maar wisselen om ons uit onze concentratie te halen wat ook lukte bij een aantal services. Ze hadden hadden een paar mooie aanvallen die ‘Alexander de onverschrokken’ normaal gesproken zou hebben, maar die die goed maakte met een paar mooie 3meter ballen achterover.

Blok
Met zijn keepersreflecten en een paar briljante spikes hield ‘Jesse de lange’ ons in de wedstrijd. Zelfs Davey met zijn 1.40m heeft een bal keihard gekild met een blok. Typerend voor de sets sluit Alexis ze af met twee veegballen die bij hun midden in het veld de grond vinden; 25-27 en 22-25.

Billen knijpen
In de laatste set dan kwam ik zelfs weer op stoom na er in de vorige sets een puinhoop van te hebben gemaakt aan het net, maar het mocht niet baten. De concentratie was weg, spanning alom. Zelfs op de bank waar Thijs en Nick zich hadden aangesloten was het billen knijpen. De set ging verloren met 25-19. 1-3 voor Albatros is een mooi resultaat na de eerdere 0-4 klop. Heeeeyyy…..HOPPA!!!