Nieuwe competitie-site onhandig

De laatste tijd blijven we erg hangen in de rubriek ‘Ongeschikt‘, maar de mensen die de nieuwe NeVoBo competitie site hebben ontwikkeld, zijn dat ook volgens ons. Wat mist? Een normale manier om de uitslagen in te vullen. Hoe het nu moet gebeuren: elke zaaldienst moet alle teams toevoegen, voordat de uitslagen ingevoerd kunnen worden van bijvoorbeeld de Verheijhal. Ook zijn de wedstrijden niet in een handig overzicht op te zoeken, maar vormen ze een lange rij. Kortom, niet handig allemaal. Voordat Bram gaat klagen dat we aan het ‘af kraken zijn’: als simpele gebruiker zijn wij best tevreden. Maar wij hoeven dan ook de uitslagen niet te verwerken! We hebben ons laten vertellen dat ze in het hoofdkantoor, Nieuwegein, al op de hoogte zijn gesteld. Even geduld ajb.

UPDATE: Het invoeren van uitslagen is amper te doen. Zie de reactie.
UPDATE 2: De site is aangepast.


SponsorKliks, sponsor jouw sponsordoel gratis!


 1. De uitslag van UvO D6 – SVU D6 (dd. 21-10-2008): 15-25 17-25 25-22 10-24

  10-24? Ik denk idd dat het voetballers zijn 🙂

 2. en deze?
  var maxpoints = (set==5) ? 17 : 27;

  vijfde set mag niet hoger uitkomen dan 17 punten en overige sets niet hoger dan 27.

  toch maar eens dat nieuwe regels boekje doorlezen…

 3. Nee, nee. Die ontwikkelaars weten wel degelijk dat meer dan 25 punten mogelijk is. Kijk maar eens wat er nog steeds staat in dit stukje script:

  // Punten hoger dan 27, kan niet!

  Inmiddels is dat stukje script buiten werking gesteld om ook 28-26 toe te staan. Maar toch…

  Volgens mij zijn het voetballers, die ontwikkelaars. En in ieder geval zijn ze niet goed geïnstrueerd door Nieuwegein.

 4. oh ja, en een setstand van 24-26 is blijkbaar niet mogelijk, laatste setstand bij Ardea-Streek moet zijn 24-26, maar natuurlijk kan een set niet meer dan 25 punten bevatten, dus halen we wat punten vanaf totdat het weer klopt…

 5. nieuwe regel:
  bij een 2-2 setstand, krijgt het uitspelende team voor hun moeite op te komen dagen de 5e set cadeau

 6. tja, je moet jezelf ook van de straat houden… zou melkert hier iets mee te maken hebben??

 7. Volgende episode. Dat foutje met VonoTros is rechtgetrokken toen ‘kantoor’ de setstand 9-25 veranderde in 09-25. De ontwikkelaars zijn weer aan het werk geslagen en hebben de volgende bug weten te produceren: bij de recente uitslagen worden sets met een dramatische stand voor de thuisploeg niet meer getoond. En alle setstanden daarna ook niet meer.

  Zie bijvoorbeeld de wedstrijd van de C-meiden van VCH. Uitslag volgens de competitiesite: 1-2 25-22. De volgende twee setstanden worden verdoezeld, maar de site heeft die wel opgeslagen. Uit de stand kun je afleiden dan VCH in de beide volgende sets 20 punten gehaald heeft. Dat was dus 8-25, 12-25 of iets dergelijks. Handig, zo’n site waar je moet rekenen om de setstanden te achterhalen 😉

  Update 25/9: ‘kantoor’ heeft de standen van gisteravond inmiddels ook weer verbeterd. Je voert dus 09-25 in op de competitiesite, die site maakt daar 9-25 van en toont die setuitslag vervolgens niet. Pas als kantoor met het handje de 9-25 weer in 09-25 veranderd heeft is alles weer OK. Zo hou je het werk in de wereld…

  Update 26/9: die meiden van VCH hebben volgens ISS dus 7-25, 13-25 gespeeld. Maar de competitiesite weet nog van niets.

 8. Volgende episode. Zojuist het volgende commentaar aan de Nevobo verzonden:

  Laat die site eerst eens goed werken. Ik heb zojuist de uitslag Abcoude – VonoTros ingevoerd:

  Abcoude – VonoTros: 0-3 24-26, 9-25, 14-25

  OK, dat slikt de site nu dus. Kijk je dan bij de stand van de XA 1-poule, dan verschijnt er:

  2. VonoTros: 3 punten, 36-37
  en
  5. Abcoude: 0 punten, 37-36

  Toch knap. Minder punten halen dan de tegenstander en dan toch met 3-0 winnen. Zelfs tellen is dus al te moeilijk voor het ding.

 9. Haik

  18 september 2008 at 11:21

  De competitie-site is niet het enige wat hapert bij de NeVoBo.

 10. Tot de Nevobo beter leert: de Amsterdamse uitslagen. Nu nog een programmaatje schrijven om de uitslagen van de competitie-site naar onze website over te hevelen.

 11. Claas

  14 september 2008 at 23:31

  @Claas: maar of ons Heren 1 gisteravond KVA verpletterend verslagen heeft kom je niet te weten.

  Echt wel! Albatros won met 4-0. Logisch, de meeste cavia’s spelen nu bij Smashing’72. Van het oude eerste team is helemaal niets meer over. Én na die afslachting natuurlijk helemaal niet meer :-). Het was wel leuk geweest als die uitslag ook een keer te vinden was op de competitie-site…

 12. @Cynische Jan:
  maak jij het even nog ingewikkelder!!! Laat die jongens eerst de ‘simpele’ problemen maar oplossen. daar hebben ze hun handen nu al vol aan blijkbaar….

 13. @Claas: maar of ons Heren 1 gisteravond KVA verpletterend verslagen heeft kom je niet te weten. Dat komt ook even niet op de competitie-site te staan, want invoeren van uitslagen is nu in het geheel niet meer mogelijk.

  Vervolgcommentaar aan ‘Nieuwegein’:

  Het invoeren van de uitslagen is nu kennelijk geheel onmogelijk gemaakt. Want de uitslagen van gisteravond staan er nog niet in, maar invoeren kun je ze ook niet meer. Onderhoud?

  Daarnaast merkte ik dat ook de veldnummers op de competitiesite ontbreken. Dit is lastig:

  a. voor de zaaldienst, want die moet dan een uitdraai van ISS hebben om te weten wie op welk veld speelt. En lang niet elke zaaldienst heeft toegang tot ISS. Moeten we die ISS-uitdraai weer op papier of elektronisch gaan verspreiden? Was de competitie-site daar dan niet voor bedoeld?

  b. voor de teams bij het vragen van invallers want die willen daarbij graag weten of Heren 1 en Heren 2 na elkaar op hetzelfde veld spelen of niet. En ook voor het opzetten van de velden is het heel handig als het thuisspelende team al weet op welk veld ze gaan spelen.

  c. voor competitieleiders als de onderhavige. Ik ben nu bezig de jeugdwedstrijden van 14:00 op 15 november in de Blauwwithal te plannen. Dan denk je: even opzoeken wie om 15:00 op welk veld speelt, zodat er zo min mogelijk nethoogtes veranderd moeten worden. De competitiesite biedt daarover geen uitsluitsel en presenteert de wedstrijden in een random volgorde. Blauwwit 15:00 op 15/11 toont nu:

  D2H
  H4N
  D6A
  DRD

  Met veldnummers (gehaald uit mijn eigen schaduw MySQL-database) is dat dus:

  1. DRD
  2. H4N
  3. D6A
  4. D2H

  Als competitieplanner laat je dan bij voorkeur veld 1 om 14:00 leeg, zodat de Regiodames kunnen inspelen. En nog zo wat van die dingen.

  Je zou toch verwachten dat een site-ontwikkelaar kijkt welke velden er in de database per wedstrijd beschikbaar zijn en dan stuk voor stuk nagaat of die op de competitiesite getoond moeten worden. Het (soms) weglaten van de wedstrijdcodes en het geheel weglaten van de veldnummers geeft echter aan dat dit kennelijk niet gebeurd is. Hoeveel heeft die site ook al weer gekost?

 14. Claas

  13 september 2008 at 13:54

  Ik zie uitslagen! Niet verkeerd. Opmerkelijk is dat er geen verschil is tussen ‘mijn teams’ en ‘mijn poules’. In ‘mijn teams’ verwacht ik niet de uitslagen van andere clubs uit mijn poule. Zou de regel ‘Programmeren is te leren’ gelden?

 15. Hoe vaak gebeurt het niet dat men set standen andersom invult op het formulier??? en dan ook nog eens op de website???? dubbel, driedubbel check is hier ontzettend belangrijk. een 3-2 of een 2-3 kan een team de kop kosten aan het einde van het seizoen en zie dat maar’s recht te trekken (heb het zelf meegemaakt, bijna gedegradeerd om dat ene puntje, uitslag was tegen directe concurrent dus telde direct dubbel…).

  RSS feeds die al bestaan zijn redelijk slecht leesbaar, probeer maar’s een poule stand in te lezen op je scherm (voorbeeld: http://competitie.nevobo.nl/rss/holland/poule/standen/HPA). iets in een tabel vorm te krijgen is niet makkelijk blijkbaar.

  jammer dat er meer nadruk is gelegd op het uiterlijk dan de functionaliteiten van het systeem (alhoewel uiterlijk is erg subjectief…)

  ps. wie leest nou wedstrijdcodes??? niemand snapt er toch niets van… :S

 16. Jan

  12 september 2008 at 15:40

  @Volleyportal: dan hebben ze aan mij een verkeerde. Ik ben toevallig ook ICT-ontwikkelaar en steek mijn mening niet onder stoelen of banken als ik iets beroerd vind werken. Naar zeggen van ‘Nieuwegein’ is 4-0 en 26-28 inmiddels wel mogelijk. En worden ingevulde uitslagen ook echt opgeslagen. We zullen het merken. Vanavond al…

 17. Vervolgcommentaar, heden verzonden aan ‘Nieuwegein’:

  Quote:
  kan ik je vertellen dat de invoerproblemen vanochtend opgelost zijn

  Was het maar waar. Het is dus niet zo. Een uitslag 4-0 resulteert nog steeds in de foutmelding ‘Controleer de setstanden’, terwijl je die vlak daarvoor correct hebt ingevoerd.

  Meer opmerkingen:

  1. Het is een typisch automatiseringstrekje om alles te automatiseren wat er te automatiseren valt. Maar qua userinterface is het juist stom om door het programma automatisch de uitslag te laten berekenen op basis van de setstanden. Laat die invullers die 2 cijfers ook maar invullen en je hebt een extra check of 1-en-ander wel juist ingevuld is.

  2. Bij het invoeren van de uitslagen staat het wedstrijdnummer (of, zo je wilt, de wedstrijdcode) niet vermeld, terwijl juist dat het onderscheidende kenmerk van elke wedstrijd is. De invuller van de standen van gisteravond had dus een keurig lijstje met wedstrijdnummers, setstanden en uitslag, maar moest weer gaan zoeken om te kijken welke wedstrijd nu welk wedstrijdnummer had.

  3. Ook in de RSS-feed van de uitslagen ontbreekt het wedstrijdnummer, wat die feed knap waardeloos maakt voor het updaten van de sites van verenigingen.

  4. En een RSS-feed van alle uitslagen van een vereniging bestaat niet eens, laat staan een RSS-feed van alle wedstrijden in een zaal of een gehele regio. Moeten degenen die die uitslagen willen zien ook alles weer bij elkaar sprokkelen?

  5. Tot slot: een overzicht van de uitslagen per zaal op de site ontbreekt nog, maar dat verzoek is nu al neergelegd bij de ontwikkelaars heb ik begrepen.

 18. waarschijnlijk heeft het veels te veel gekost… in de ict wordt er nooit een systeem opgeleverd dat vanaf het eerste moment problemen vrij is. dat is een utopie. wat wel handig om te doen is om goed te kijken naar de processen van je klant. in dit geval dus wat is er allemaal mogelijk qua (set)standen, wat zijn de regels voor de puntentelling etc. en bovendien, je moet eerst proef draaien, lever het op in juni of zo, laat een paar mensen bij de nevobo een fictieve mini competitie proberen in te vullen + uitslagen. dan komen dit soort fouten direct boven water…. slecht geregeld dus van beide kanten: bouwer denkt niet na en adviseert zijn klant niet, nevobo zet er niet iemand op met een beetje verstand van ICT, desnoods haal je iemand er bij voor een paar uur per week, dat is al genoeg om wensen op te nemen en te testen….

 19. Jan

  11 september 2008 at 02:52

  Je bent wel erg mild tegenwoordig. Older, sadder & wiser?

  Ik heb zojuist onderstaand commentaar gegeven over die competitiesite:

  “Brilliant programma, die competitiesite. Het is me zowaar gelukt om 2 van de 8 uitslagen in te voeren. Tenminste, dat denk ik, want ondanks de melding na een kwartier dat ik de uitslag niet meer kon wijzigen zijn die uitslagen niet terug te vinden en kan ik ze vrolijk nog een keer invoeren. Dat heb ik dan ook gedaan: 1 keer via een GPRS-kaartje in de Verheij zelf en nog een keer thuis.

  4-0 slikt-ie niet. Je voert keurig de setstanden in, het ding berekent dat het 4-0 is geworden, je klikt op opslaan en dan krijg je de foutmelding: Voer de setstanden in. Ja, joh, dat had ik net gedaan!

  O, en 26-28 slikt het ding ook niet (24-26 en 27-25 wel). Bij 26-28 verschijnt een foutikoontje en na klikken op Opslaan krijg je te zien: Controleer de setstanden. Kijke, kijke, ja, ze zijn toch echt goed. Maar invoeren, ho maar.”

  Wat zou die grap nu weer eens gekost hebben?

Geef een antwoord

E-mailadres wordt niet gepubliceerd

*