Onderzoek: ‘Prijzen clubs verschillen’

Volleyballen is niet overal even goedkoop. De meeste contributies liggen rond de 180, uitschieters van 215 en dalers van nog geen 100 euro, daargelaten. Ook van de aanschaf van clubkleding gaat soms je wenkbrauw fronsen: prijzen van 20 tot wel 80 euro (dat is dan wel T-shirt én broek). Sommige verenigingen doen ook nog aan inschrijfkosten: variërend van 4 tot 5 euro. Apart is ook de totstandkoming van de contributie, veel verenigingen hebben twee bedragen: clubgeld en bondsgeld. Het bondsgeld is echter bij de ene vereniging 75 en bij de ander 90 euro! De term ‘bondsgeld’ doet wellicht vermoeden dat het een vast bedrag is, maar schijn bedriegt. Verenigingen zijn vrij om dit bedrag zelf vast te stellen. Het is dus maar de vraag of dat geld ook echt voor de bond is… Een reactie van de door ons geliefd bond: “De NeVoBo stelt hier helemaal geen eisen aan. Simpel gezegd: als het geld maar overgemaakt wordt.” Dat is nog eens gemakkelijk!

Lees meer van onze eigen sport onderzoeker: Claas.


SponsorKliks, sponsor jouw sponsordoel gratis!


  1. Marcel

    11 september 2008 at 16:00

    Maar de opbouw van de totale nevobo contributie is per club verschillend. Heb je teams hoog spelen (zijn flink duurder), heb je wel/niet een getrapte contributie en gooi je alles dus op de grote hoop en deel je het door het aantal leden of niet, ‘sponsor’ je als club je jeugddafdeling qua contributie, over hoeveel personen wordt het teamgeld omgeslagen? Daarom kan de bond niet zeggen van het moet zoveel euro per lid zijn en het mag niets andres zijn.

    Het is erg makkelijk en kort door de bocht om de indruk te wekken dat er dus gesjoemeld wordt met de bondsafdracht door clubs met een hoger bondsbedrag dan een ander.

Geef een antwoord

E-mailadres wordt niet gepubliceerd

*