Speel met ons mee!
Naast MA1 (en een libelle) heeft Albatros sinds dit seizoen nog twee teams in de regio spelen. Hoe deden MA2 en MC1 het bij hun eerste, échte wedstrijd van het seizoen? 
MA2
Waar we in de oefendag al constateerden dat ‘het’ er aan zat te komen, lieten de Meisjes A2 zaterdag in een benauwd warme sporthal Verheij zien dat er forse vooruitgang is gemaakt. Met invalcoach Miriam op de bank toonde de meisjes inzet, vechtlust en vastheid. Op de oefendag waren de speelsters nog wat onwennig, maar zaterdag werden tegen de degradant uit de hoofdklasse 2 van de 4 sets gepakt. De toeschouwers hoopten op meer. De laatste set bleef lang spannend waarna VHZ uiteindelijk aan het langste eind trok. Zonder iemand tekort te willen doen was het toch weer Bette die de ploeg op sleeptouw nam. En daarnaast was er een prima debuut in de regiocompetitie van alle andere speelsters. Gefeliciteerd meiden, uitstekend gespeeld.

MC1
Meisjes C1 speelde vrijdagavond al in de Calandhal tegen West. West heeft een getalenteerd team dat al 2 jaar bij elkaar is en gemiddeld een jaar ouder is dan onze C jeugd. En dus ook een kop groter. Een moeilijke opgave derhalve. De spanning was op het gezicht van de dames af te lezen en in het veld durfden ze niet altijd datgene wat ze op de training al wel doen. Ondanks het 4-0 verlies zagen de in groten getale meegereisde fans een fantastisch Albatros. Er werd verzorgd gespeeld, keurig in drieën en dankzij de goede opkomst tijdens de tweede training op donderdag zie je het technisch met sprongen vooruit gaan. Anna kan zo’n beetje alles en gaat het ver schoppen als volleyballer. Ezgi, de kleinste van het team, ontwikkelt zich tot belangrijkste passer. Lauren was een plaag voor het blok van de tegenstander. De bovenhandse techniek van Iris maakt haar de ideale spelverdeler en Lara is het servicekanon van onze meiden. Merijne speelde vorig seizoen nog in de CMV en leert elke week heel veel bij. En dan misten we nog Mijke die met Malou de aanjager van het team is. Om kwart voor negen op een vrijdagavond nog te moeten volleyballen is misschien wel wat teveel gevraagd van een 12 jarige. Volgende week gewoon weer op zaterdagmiddag.

René van den Berg