j1
Voor de jeugdteams die regionale competitie gaan spelen is een oefendag georganiseerd. In de eigen Verheijhal startte de Meisjes A1, de Meisjes A2 en de Meisjes C1 zaterdag 6 september 2014 aan het avontuur dat regiocompetitie heet. Slechts een 8 tal van de 25 meisjes had eerder regionaal gespeeld. Voor de overigen was het de vuurdoop.

Onze C1 meisjes begonnen tegen NIVO uit Hoorn en Madjoe uit Enkhuizen. Vooral NIVO liet zien hoe mooi volleybal op een 7 meter veld kan zijn. Alles werd in drie keer gespeeld, er werd aangevallen en bikkelhard geserveerd. De Albatros meiden waren niet onder de indruk en namen een 20-16 voorsprong. Daarna was het de beurt aan NIVO die met een aantal killblocks de set besliste in haar voordeel. NIVO had de smaak te pakken en won ook de volgende twee sets met uiterst verzorgd volleybal.

Puntjes op de i
Zo, nu weten we dus wat een regiocompetitie aan kwaliteit herbergt. Terwijl NIVO en Madjoe een bloedstollend spannende wedstrijd uitvochten, zette coach Marcel de puntjes op de i. Positief blijven, in drieën blijven spelen, lef tonen en servicedruk waren de magische woorden. En de wedstrijd van Albatros tegen Madjoe vertoonde die elementen. Madjoe bleek niet in staat 6 sets achter elkaar te spelen en Albatros liet zien wat het werkelijk kon. De pass kwam vlekkeloos bij de spelverdeler en met geweldige servicebeurten van Lara, killblocks van Lauren en de aanvalskracht van Malou werd de eerste set met 27-25 gewonnen, de tweede met 25-23 en de derde met 25-20. Bravo meiden, fantastisch gespeeld.

Geslaagde middag
De Meisjes A1 speelden in een poule met Meisjes A2 en NIVO1. Ook hier bleek NIVO een maatje te groot. Meisjes A1 bleek toch een beetje geïmponeerd en kwam pas in de derde set aan volleyballen toe. Voor Meisjes A2 waren er nog teveel losse eindjes. De meiden waren wel op elkaar ingespeeld, maar hadden wat moeite met passopstellingen en verdediging en de nieuwe rollen in het veld. Toch mooie dingen gezien. Bette, gezegend met een fluwelen techniek, nam het voortouw en liet zien hoe het moet. Luka liet zien dat ze alles in zich heeft om een uitstekende middenspeelster te worden en Pau bleef stoïcijns kalm onder het servicegeweld. Akua is bezig weer op het peil te komen van voor haar Ghanese verblijf. Het zit er aan te komen meiden, maar het heeft even tijd nodig. Het onderlinge duel tussen beide Albatros teams was het eind van een zeer geslaagde middag met veel mooi volleybal. Met dank aan NIVO en Madjoe en alle Albatrosscheidsrechters (Miriam, Stijn, Quincy, Herman en Annet). Laat de competitie maar beginnen. René