Na een goede start van het seizoen werden de heren van Albatros JB1 ontvangen in Huizen door Prima Donna Kaas Huizen JB2. Na een vroege binnenkomst hadden de spelers genoeg tijd om even goed warm te spelen en in te slaan voor ze eindelijk mochten beginnen met de wedstrijd.

De eerste set moest iedereen nog een beetje op gang komen. De concentratie was nog niet helemaal aanwezig en dat was te merken aan een paar onnodige service fouten. Gelukkig kon JB1 dat wel weer een beetje recht trekken hier en daar met een goede aanval en wat rommelig spel van de tegenstanders. Helaas was het de jongens niet gelukt om de set met winst af te sluiten ondanks een nek aan nekrace, eindstand van 25-23. JB1 moest zich in de volgende paar sets even gaan bewijzen.

De tweede set liet duidelijke zien dat de tegenstander zich de kaas niet van het brood liet eten en toonde hun goede service druk waar de verdediging van JB1 toch nog een beetje moeite mee had. Door een paar goede services viel de concentratie van JB1 toch een beetje weg en maakte Prima Donna Kaas Huizen de set snel af met een 25-15 als eindstand.

Met 2-0 achter hadden de Albatrossers genoeg motivatie om nog even goed te knallen. Met hier en daar een paar mooie aanvallen van Ilja en Hein, mooie service reeksen van Renze, Yao en Laurens kwam JB1 weer een beetje op gang. Ook blokkerend konden Hein en Ytshiero de aanval van het JB2 uit Huizen nog een beetje sussen, maar helaas niet genoeg om de set te keren en de winst toegekend te krijgen. 25-20 in het voordeel van Prima Donna Kaas.

Na de winst over te hebben moeten dragen aan de tegenstander was er nog 1 punt te behalen voor de eer. Hoewel JB1 zich op blokkerend en aanvallend gebied nog wel goed kon weren werd, door wat verlies in concentratie en motivatie, het toch nog moeilijk voor JB1. Ook in de verdediging zaten wat gaten waar de tegenstander goed gebruik van kon maken, waardoor de set eindigde in 25-15.

Hoewel het voor de heren een domper was om zo te verliezen was dit ook een mooi moment. JB1 had hier toch wel een waardige tegenstander gevonden die net zo’n vechtlust heeft als hun. Pijnlijk was het verlies misschien wel, maar toch ook een ‘eye opener’, want ondanks het talent en de potentie zijn er genoeg dingen om op te trainen om de revanche in november met omgekeerde cijfers te verzilveren.