henk
Henk is al lid sinds 1981 en is sindsdien trouw aan Heren 4, vanzelfsprekend dat hij hoort bij ‘De acht van Albatros’. Een verhaal over Spaarnwoude en een sprong over een telbord. Alles voor een kampioenschap. 

1) Hoe ben je bij Albatros terecht gekomen?
“Ik heb voor het eerst gevolleybald op de middelbare school. Ik heb Albatros gevonden dankzij een collega/ vakantiekracht op het werk, Ab Schaap geheten, hij speelde in Heren 1. Ik moest me melden in de sporthal achter de Hema, bij voorzitter Hans v d Velden. En dat was in de herfstvakantie van 1981.”

2) In welke teams heb je gespeeld?
“Ik heb altijd in Heren 4 gespeeld. Eigenlijk altijd als spelverdeler, een paar seizoenen als buitenaanvaller. Robbie was dan spelverdeler. Ik heb gespeeld in vierde, vijfde en in de zesde klasse. We hebben begin jaren tachtig ook nog een Heren 5 gehad, met allemaal Poolse spelers, Wotjek en de vader van Bartek, Ben geheten, speelden ook in dat team.”

3) Heb je nog bepaalde functies gehad?
“Ja, ik ben nog advertentie verkoper geweest begin jaren 90, voor het door Arno geschreven en gemaakte clubblad. Was een leuk blad, het werd zo elke twee maanden rondgedeeld na de training. Stonden de standen en wedstrijden in en een eigen roddelrubriek van Arno: Onraad geheten. Veel advertentie’s heb ik helaas niet geworven. Nog wel van Neefsport en boekhandel Brinkman. Beide winkels bestaan helaas niet meer. Vanaf 1997 tot 2014 ben ik trainer geweest voor de mini’s. Eerst met Manna later met Robert. De kinderen speelden eerst nog hetzelfde volleybal als bij de volwassenen, het succesvolle CMV volleybal is van de laatste 12 jaar.”


4) Wanneer ben je voor het eerst kampioen geworden?
“De eerste keer dat we kampioen werden, in 1983, was in de Van Hogendorp. We speelden nog pass midden. Voor 1 van de laatste punten sprong ik over een telbord.”

henk2
5) Welke trainer is je bij gebleven?

“De trainer die we het langst hebben gehad, ongeveer bijna 10 jaar schat ik, was Jaap de Wit. Die vergeet je dan niet meer hoewel hij weinig sprak: inslaan, kortjes, serveren en af en toe een tip.”

6) Heb je de club zien veranderen?
“De club is veel actiever en professioneler geworden, zowel op volleybal gebied als bestuurlijk. Ook zijn er veel meer andere activiteiten.”

7) Wat zijn jouw mooiste Albatros momenten?
“Hoogtepunten zijn voor mij altijd de barbecues in het Amsterdamse Bos geweest. En in 2001 het 50 (volgens mij) jarig bestaan, toen we met z’n allen in een bus naar Spaarnwoude gingen voor een onderling toernooi en eten. Ook de beginjaren in het Oosterpark (dat begon in 1999) waren bijzonder leuk. Veel passanten die mee deden. Veel mensen gingen mee wat drinken.”

8) Het is en blijft Heren 4?
“Ik heb nooit overwogen om weg te gaan bij Albatros. Heb helaas last van mijn knieĂ«n, ik zal een keer moeten stoppen, misschien dan nog wat recreatief ballen.”

Meer uit de rubriek: ‘De acht van Albatros’