jesse
Met 26-24 en 26-28 was het begin van de competitie voor Heren 2 super spannend. In de Blauwwithal werd vrijdagavond gestreden tegen VVA. Het Rode Leger komt net als onze mannen uit de vierde klasse en wilde ook sterk aan het seizoen beginnen. Dat lukte, én hoe.

Drie generaties
Met Davey die terug is van weggeweest en benjamin Jesse, Nick, Quincy, Alexander en de ervaring van Dariush en René vormt het team wellicht de ideale combinatie van spelers. De drie generaties die nodig zouden zijn om een perfect team te kunnen smeden, zijn aanwezig. Dat het ijzer nog niet heel heet was in de eerste twee sets, zoveel was ook meteen duidelijk voor coach Thijs.

Lek
Na het spannende begin – VVA zou na afloop van de wedstrijd zeggen: “De eerste twee sets waren leuk” – kwam Albatros los. De eigen foutenlast ging sterk omlaag en het spel werd krachtiger. Met de bewegelijke spelverdeler Davey die de cavia’s (KVA) achter zich heeft gelaten en de enorme knallen van Nick was VVA lek gespeeld.

Lengte
Tel de handige ballen van Dariush erbij op, met de goed neergelegde smashes van RenĂ©, de sterke passes en slim geslagen ballen van Alexander en de stijgballen die vervolgens door Quincy via de blokkering worden gepusht en je wint twee sets met 14 en 15-25. Waarbij Jesse de laatste bal van de wedstrijd blokkeerde zonder dat echt te willen (‘ik wilde een stijg slaan’) en daarom ook bijna vanuit staande positie (maximaal drie centimeter gesprongen) de bal naar de grond bracht. Tja, lengte is niet te trainen.

Meer foto’s van RenĂ© Janssen hierrr.