De foto van de dweilende UvO meisjes heeft onbedoeld voor een verkeerd beeld gezorgd van de halbeheerders. Zeker samen met het item op Salto waarin wordt gevraagd of de gevolgen van de bezuinigingen zijn dat sporters nu zelf moeten schoonmaken, valt het beeld zeer ongelukkig. De bijgevoegde tekst: “@uvoamsterdam meisje dweilt na winst op @24helden in de Amsterdamse beker. Het is de keerzijde van succes…” geeft niet de totale situatie weer.¬†

Goed werk

De studenten wonnen de Amsterdamse beker en spoten vol overtuiging een deel van de zaal onder met champagne. Ze besloten toen zelf om te gaan dweilen, dat is alleen maar mooi en doet niets af aan het goede werk dat de halbeheerders doen.

Halbeheerders
Het is nooit de intentie geweest om te suggereren dat de beheerders hun werk niet goed doen. De hal wordt juist w√©l goed schoongemaakt. Op Salto zegt onze eigen Davey dat het stadsdeel moet bezuinigingen: “Op schoonmakers of kleedkamers of wat dan ook.” Hij vertelt verder dat er ‘laatst op training maar √©√©n kleedkamer open was en dat de vereniging wellicht in de toekomst zelf moet zorgen dat er genoeg kleedkamers open kunnen”.¬† Davey weet dus niet wat de gevolgen zijn van de bezuinigingen en vraagt zich dat af. In de week voor de uitzending was er inderdaad maar √©√©n kleedkamer open voor de mannen, dat kon gezien de vakantie ook. De reden dat de andere kleedkamer dicht was, was dan ook deze werd geschilderd. In de weken die volgden waren er steeds gewoon twee kleedkamers open en was de hal schoon.

Zeer vervelend
Het is zeer vervelend dat door opéénstapeling het lijkt alsof de beheerders niet goed functioneren, terwijl zij hun werk goed doen. Ik bied bij deze dan ook op persoonlijke titel mijn excuses aan de halbeheerders aan, die in hun naam zijn aangetast.

R.B.