zeeslag
Heren 4 heeft de cruciale wedstrijd tegen Zeeslag heren 3 helaas met 3-1 verloren. Behoud in de vijfde klasse hebben we daarmee niet meer in eigen hand. Vooraf hadden we een goede uitgangspositie wanneer we met 0-4 zouden winnen, dan waren we zeker van lijfsbehoud in de vijfde klasse.

Zeeslag met Eelco in de basis stond voorafgaand aan deze wedstrijd drie punten onder ons. Zeeslag staat nu een punt boven ons en nu is het hopen dat Waterland ons niet voorbijstreeft. De spanning werd ons in deze wedstrijd teveel waardoor we veel onnodige fouten maakten. Deze wedstrijd was opvallend voor Stijn, die een goede wedstrijd speelde.

Beslissende set
De eerste set kwamen we te laat op gang waardoor we uiteindelijk met 25-22 verloren. De tweede set waren we wel bij de les en wonnen we terecht met 18-25. De derde set verloren we kansloos met 25-14. De vierde en beslissende set waren we niet goed genoeg en verloren we met 25-19.

Op de grond liggen
Het zou jammer zijn als ons verblijf in de vijfde klasse slechts tot een seizoen beperkt blijft. Ik denk niet dat we qua niveau onder doen voor de andere teams. Met andere woorden op de grond liggen helpt niet meer, we moeten punten pakken tegen KVA en West.

Ondanks redelijke eerste set weer geen punten

Heren vier heeft woensdag opnieuw van KVA heren 4 verloren. Net als de uitwedstrijd eindigde deze wedstrijd in een 0-4 verlies. De eerste set waren we dicht bij een punt. Helaas door de vele servicefouten eindige deze set in een 20-25 verlies. De tweede set ging het bergafwaarts wat eindigde in een 16-25 verlies. De derde set was onze zwakste set met een 13-25 verlies.

Voor een langer verblijf in de vijfde klasse is het jammer dat we de vierde set met 21-25 verloren. Hiermee eindigde de wedstrijd in een 70-100 verlies. Daarmee zijn de krachtsverhoudingen duidelijk weergegeven. De kans dat we degraderen naar de vijfde klasse is groot. We hebben nog een wedstrijd tegen West heren drie te spelen om punten te pakken.

Een andere ontsnappingsroute is wanneer West 5 punten in mindering krijgt vanwege het niet op komen dagen bij een wedstrijd. In de stand staat achter West heren 3 1x max punten in mindering maar dit is nog niet in het aantal punten verwerkt. De toekomst zal uitwijzen of wij in de vijfde klasse blijven of niet.
Maarten