uitslagen
De studenten van UvO hadden nog geen zin om te douchen in de vijfde set en ook Heren 2 had geen problemen om de wedstrijd nog wat verder te rekken voor het publiek. Resultaat: een enorm spannende vertoning met uiteindelijk de vogels als winnaar. Albatros was ‘vergeten’ dat de vijfde set ook bij de 15 afgelopen kan zijn en speelde door tot de 25, zo leek het. Net voor het einde van een normale set was daar het laatste blok aan de zijde van Albatros en stond de uitslag 24-22 op het scorebord (3-2). De avond bracht meer spanning met zich mee met de wedstrijden van H4, D2, D4, D3 en H1.

Heren 4 – Maarten mailt zo
Hier plakken we zo het wedstrijdverslag van Maarten. Albatros kwam de eerste set nog op voorsprong, de derde set was het ook nog spannend maar met 1-3 waren het toch vier punten voor de kanaries van WEST!. (Verslag check. Zie onderkant bericht.)

Dames 2 – toch geen walk-over
Het tweede damesteam was vermoedelijk inspiratie voor Heren 2. Weliswaar wat minder langdradig in de vijfde set (16-14), maar toch een spannende pot. Na de walk-over in de eerste set (25-15) leek de uitslag meer op een 4-0 af te gaan. Uiteindelijk toch 1-2 achter, maar de dames kwamen knap terug en coach Duco zag zijn team winnen met 3-2.

Dames 4 – weinig spannende vijfsetter
Ook Dames 4 had een vijfsetter nodig om uit te maken wie met winst naar huis mocht. Met 15 tegen 6 was dat dan wel weer de minst spannende vijfsetter, maar daarom niet minder lekker. Trainer Duco zou later aan de bar vertellen hoe blij hij was met deze overwinning en die van Dames 3.

Dames 3 – slechts tien punten verschil
Armixtos zag drie keer de setwinst wel heel dichtbij komen, helaas voor de groenen was Dames 3 toch elke keer sterker: 27-25, 27-25 en 25-23. In de vierde set, waarna 4-0 op het wedstrijdformulier werd geschreven, was het 25-21 voor de vogels. Slechts tien punten verschil in de sets, toch vijf punten erbij voor Albatros.

Heren 1- een inspeel set
Door de uitloop van Dames 4 begonnen de mannen van het eerste ver over 21 uur aan de wedstrijd. Inspeeltijd was er nauwelijks bij, onze scheidsrechter Jan had al zin in een biertje. Waardoor menig speler de eerste bal raakte bij het inslaan en koud begon. Albatros gebruikte de eerste set voor het inspelen. De bezoekers uit Purmerend haalde een monsterscore van 15-25 (geen Albatrosteam zou woensdagavond zo dik een set verliezen als onze mannen). De inspeel set was voor de bezoekers, de overige drie sets niet. Bam.

Heren 4 – De psychologie van de  eerste set
Maarten

Weer een punt erbij voor Heren vier in de strijd tegen degradatie uit de vijfde klasse. Dit keer in een matige wedstrijd van beide kanten met veel persoonlijke fouten. We begonnen goed met een ruime overwinning in de eerste set. De tweede set waren zij een stuk beter waardoor we deze verloren. De derde set was redelijk goed, alleen kwamen we te laat op gang om een achterstand van zeven punten te herstellen. De vierde set ging helaas ook verloren.

In veel van onze wedstrijden komen we vaak in de eerste set op voorsprong. Hiermee hebben we een psychologisch voordeel ten opzichte van de tegenstander. Vaak werkt dit bij ons in ons nadeel. De tegenstander speelt vaak beter in de tweede set. Wij daarentegen spelen vaak minder, waardoor we de tweede set verliezen, en daarmee vaak de wedstrijd.

Een ander probleem is dat we vaak in paniek raken zodra de tweede bal niet bij de spelverdeler komt. Vaak spelen we bal in een keer over het net, waar het mij handiger lijkt om de bal omhoog te spelen zodat een aanvaller er wat mee kan.

Ons doel is gezien de stand helder, Waterland en Zeeslag onder ons houden zodat we niet degraderen. Gezien ons spel van de eerste set moet dit zeker mogelijk zijn.