Parkeren rondom Verheijhal goedkoper


Het leven is al duur genoeg, gelukkig is de kans dan ook groot dat we vanaf 1 januari 2010 slechts 10 cent gaan betalen voor een uur parkeren rondom de Verheijhal! De politiek (pdf) van Oost-Watergraafsmeer maakt zich hard voor dit initiatief. Maximaal vier uur kan de auto voor dit buitengewoon lage tarief neergezet worden. Dat is fijn, want begin van dit jaar schreven we al dat betaald parkeren dodelijk voor de sport is.


SponsorKliks, sponsor jouw sponsordoel gratis!


 1. Ik stel voor oude Pekela, daar schijnt de parkeerproblematiek nog niet zo erg te zijn.

 2. OF

  we gaan lopen

  OF

  we gaan fietsen

  OF

  we gaan met de trein en dan 5 min lopen

  OF

  we gaan met de BUS

  OF

  we gaan met de metro / tram naar amsten en nemen daar weer den trein.

  OF

  We stoppen met zeiken en gaan op het platteland wonen…

  mijn god zeg…

 3. Als je voor 18:30 kiest heeft alleen het volleybal er wat aan lijkt me? Het schijnt hier ook te gaan om de zwemmers. Wie weet hebben buurtbewoners er voor die tijd ook nog wat aan als ze eens visite hebben. Vooralsnog hebben wij alleen de lasten van die hal.

  Al dat verkeer zit ik inderdaad niet op te wachten, maar de 1 uur plaatsen aan de linneausstraat zijn best voldoende dus zoveel zal dat niet zijn.
  Volgens de planning is de polderweg begin november weer open geloof ik. Net na de kerst zullen we er dan wel daadwerkelijk weer overheen kunnen.

  Als je mogelijk maakt om daar uit je werk te parkeren en met de tram/trein naar huis te gaan zonder naar je auto te hoeven omkijken hebben jullie straks echt geen plekje meer daar.

 4. “Zodra het tot 24 uur betalen wordt rekken ze de periode dat je er mag staan maar op tot 4 uur.”

  Daar heb ik nooit zoveel vertrouwen in. Je moet dan bij elk parkeerbesluit weer opletten of die 21:00 er nog wel staat. Zo niet, dan moet je weer gaan bepleiten om de duppietermijn tot 4 uur op te rekken. Dan liever het duppietarief om 18:30 laten ingaan (doordeweeks) en op zaterdag de gehele dag.

  “Van mij mogen mensen best komen winkelen en ff de auto neerzetten.”

  Als ze de Verheijhal via de Polderweg kunnen bereiken is dat geen probleem. Maar zit je te wachten op autoverkeer vanaf Muiderpoort naar de Verheij? Lijkt me niet.

 5. Overdag hebben we nergens last van. Alleen op jullie wedstrijdavonden en de zondagen dat er turn- of muay thai toernoeien zijn hebben wij last. Dat neem ik jullie niet kwalijk, maar er zijn gewoon minder parkeerplaatsen neergelegd dan er behoefte is.

  Van mij mogen mensen best komen winkelen en ff de auto neerzetten. De duppie plekken aan de lineausstraat zijn ook lang niet allemaal altijd bezet. Ik heb ook geen enkel probleem als iemand ff naar buiten loopt om de meter bij te vullen. Maar als je het mogelijk maakt om op een parkeerterrein naast een station je auto neer te zetten wanneer je ’s avonds uit je werk komt, trek je honderden mensen aan die nu net van plaatsen als amstel business park zijn verjaagd.

  Zodra het tot 24 uur betalen wordt rekken ze de periode dat je er mag staan maar op tot 4 uur.

 6. 2,5 uur gaat spaak lopen zodra de eindtermijn van 21:00 wordt verlaat. 18:30/18:45 parkeren, 21:00 klaar met de wedstrijd en dan zonder afkoelen en/of douchen de auto weer in. Dan vind ik het beter om het duppie-tarief pas om 18:30 te laten ingaan op doordeweekse dagen. Hebben jullie overdag ook geen last in de buurt. Want zelfs met een maximale termijn van 2,5 uur zal winkelend publiek dat terrein nog wel weten te vinden.

 7. Geweldig ja, ook de zwembadbezoekers passen er wel bij. Net als de bezoekers van het muziekmakerscentrum waar 80 studio’s en 0 parkeerplaatsen zijn gebouwd 😀 Hoeveel plekken liggen er ook alweer voor de sporthal? 30 ofzo?

  Maar goed, ik ben net gaan pleiten bij stadsdeelkantoor voor max 2,5 uur. Jullie probleem opgelost, mijn probleem opgelost (als ze luisteren natuurlijk). Nu nog wat meer plekken en de mogelijkheid om een tweede vergunning aan te vragen en je kunt zowaar weer leven in Amsterdam 😉

 8. Daarom kwam ik ook met het voorstel om het duppie-tarief pas om 18:30 te laten ingaan. Zelfs als de eindtijd dan opgerekt wordt, kun je na afloop van de wedstrijd nog wel iets innemen (bij max 4 uur).

  Alleen lees ik nu dat het tarief blijkbaar ook bedoeld is voor de gebruikers van het zwembad. Dan zal het vast ook wel gaan om overdag op doordeweekse dagen.

 9. Albatros Clubblog

  10 september 2009 at 14:26

  Tot 21 uur? Het wordt vast tot 24 uur betalen…

 10. @”Edit: Bijtanken is voor mij gewoon bier”

  Voor mij ook. Maar dat is geen reden om 4 uur te gaan storten. Of je moet het idee hebben dat je zoveel gaat innemen dat die anderhalf uur de volgende ochtend ook nog nodig is…

 11. Ik heb even op de parkeermeters hier in de 1e van Swinden gekeken. Overdag tot 18:00 en op donderdag tot 21:00 een duppie voor maximaal 1 uur. Andere dagen: 3 euro per uur tussen 18:00 en 21:00. Dus een tijdgebonden tarief is zonder meer mogelijk, al is het natuurlijk wel de vraag of de automatisering zo ver gaat dat je het tarief ook om 18:30 kunt laten ingaan.

  Die jeugdtrainer komt uit de Pijp (Diamantstraat). Dus eigenlijk zou-ie gewoon moeten fietsen. Beetje overdreven om dan een vergunning tegen bewonerstarief voor hem te betalen 😉

 12. Officieel moet je de blauwe zone verlaten, voordat je kunt terugkeren en bijstorten. In de praktijk kun je natuurlijk gewoon ff kijken of er geen parkeerwacht in de buurt is en een nieuw kaartje bij kopen.

  Per 10 leden kun je een vergunning krijgen, volgens mij is dat dan haalbaar voor de jeugdtrainers? (anders ken ik nog wel iemand die pro forma lid wil worden 🙂

  Ondanks mijn vergunning ben ik ook niet blij met de nieuwe tarieven, maar als er lokaal zo’n enorme uitzondering wordt gemaakt is het vragen om problemen.

 13. @Edit: bijtanken vanaf 21:00 kan zonder bijstorten, want het betaald parkeren geldt (vooralsnog?) tot 21:00. Dus eigenlijk zouden we bij het stadsdeel moeten pleiten voor een duppie-regeling vanaf 18:30 op doordeweekse dagen en op de gehele zaterdag.

  Overdag wordt de hal toch vrijwel alleen maar gebruikt door het MCO. Alleen moet Henk dan nog steeds het volle pond betalen van 16:00 – 18:30 op maandag.

  Edit: Bijtanken is voor mij gewoon bier 🙂

 14. Goed punt. Maar het wordt dan wel wat moeilijker voor de (ene) jeugdtrainer, die op maandag al om 16:00 komt. En die trouwens afgelopen maandag een bon van 51 euro aan zijn auto had hangen.

  En met 2,5 uur max wordt het moeilijker voor veel jeugdcoaches die vaak op zaterdag langere tijden in de hal zijn.

  Weet iemand hoe het zit met zo’n duppie-per-uur regeling? Kun je dan halverwege bijstorten of wordt dat met kentekenregistratie verhinderd?

 15. Grappig bericht, er is voldoende plek in de wijk voor de bewoners staat er. Ik kom als bewoner op deze site om te kijken hoe laat ik thuis moet zijn voordat jullie wedstrijden beginnen omdat er dan juist geen plek meer is.
  Als hier straks 4 uur (vrijwel)gratis mag worden geparkeerd gaat heel groot oost (zonder (tweede) vergunning) daar om 17u staan en met de fiets naar huis. Zeker nu Amstel business park ook betaald parkeren is geworden. Naast de bezoekers van de sporthal voor wie tamelijk weinig parkeerplekken zijn aangelegd krijgen we dan dus ook die auto’s te verwerken. En jullie kunnen weer de volle mep gaan betalen, maar dan een paar straten verderop.

  Ik zou me eerder hard maken voor 2,5 uur max. Bij een wedstrijd die om 19u begint geen probleem.

  (linkje naar pdf werkt volgens mij niet)

  Edit: Nu wel, de link verwijst naar de stadsdeelkrant, waar het bericht uit komt. Spelen om 19 uur, is vaak om 21 uur klaar en dan nog twee uur bijtanken in de kantine… Vier uur is dan wel prettig. Wellicht kan de sporthal nog pasjes uitreiken, waaruit blijkt dat het sporters betreft…

Geef een antwoord

E-mailadres wordt niet gepubliceerd

*